EVROLIGA: Micić vodi Efes ka odbrani trona!

Branilac titule Anadolu Efes plasirao se na završni turnir Evrolige koji će se odigratiu Beogradu, piobedomu četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije nad Olimpijom iz Milana sa 75-70, u svom Sinan Erdem domu.

Oni su tako sa 3-1 u seriji bili bolji u duelu sa italijanskim predstavnikom, a među najzaslužnijima ponovo je bio srpski reprezentativac Vasa Micić sa 20 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Već posle pet i po minuta igre domaćin je dostigao dvocifrenu prednost, baš poenima Micića, kada je turski tim poveo sa 14-4.

Ipak, na nešto manje od tri minuta do kraja poluvremena Luiđi Datome je svojim 12. poenom doneo potpuni preokret, kada je milanski tim poveo sa 35-34. Posle smenjivanja u vođstvu gosti su i imali pola koša prednosti na velikom odmoru.

U drugom poluvremenu viđena je izjednačena borba. Prvo je domaćin preveo i došao do 8 poena prednosti, da bi Olimpija u četvrtom periodu imala novu prednost. Ipak, ekipa Ergina Atamana bolje se snašla u neizvesnoj završnici i došla do pobede vredne plasmana na F4 u Beogradu.

Pored Micića kod pobednika istakao se Plajs sa 25 poena. Kod Olimpije Datome 21, Hajns 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda – Partizan: Duel dva najveća srpska kluba možete pratiti na ovom kanalu

Ove sezone dva najveća srpska kluba sastaće se po četvrti put, a u ovoj sezonu su odrigrali 3 meča...

POVEZANE OBJAVE