Ivanić stopostotan u Zvezdi!

Utakmica 3. kola plejofa Superlige Srbije protiv Čukaričkog, koju je Crvena zvezda rešila u svoju korist sa 1-0, bila je jubilarna 50. ove sezone, a na svakoj se na terenu našao Mirko Ivanić.

Nezamenjiv je Mirko Ivanić ove sezone za Dejana Stankovića. To nedvosmisleno ilustruje činjenica da se Ivanić u svakom meču ove sezone našao na terenu.

I ne samo to, čak 49 utakmica je počeo, a jedini put kada je ove sezone ušao sa klupe bilo je u meču protiv kruševačkog Napretka još u četvrtom kolu Superlige, kada je zamenio Nikolića u 61. minutu.

U svim drugim slučajevima, bez obzira na to da li je u pitanju Evropa, Superliga ili Kup – Stanković nije imao dilemu oko toga ko će da počne iza napdača ili eventualno na levom boku, s obzirom na to da se najbolji sportista SD Crvena zvezda za 2021. godinu, pokazao kao apsolutno nezamenjivi šraf u mašineriji koja se sve više približava petoj uzastopnoj tituli.

Čak 27 puta je na terenu proveo svih 90 minuta. Ivanić je već stigao da odigra više utakmica nego prethodne sezone kada se na terenu našao 48 puta, mada je i tada bio u samom vrhu, s obzirom na meč manje od Gajića i Nikolića.

Sada je prevazišao prošlosezonski učinak svih, a pred Crvenom zvezdom je još pet sigurnih utakmica i potencijalna šesta, ukoliko se plasira u finale Kupa Srbije.

Takođe, postigao je 21 gol, što je za pogodak više u odnosu na prošlu sezonu, a nedavno je protiv TSC-a upisao i prvi het-trik u karijeri.

Interesantno je da je u avgustu 2021. godine dobio dres 100, a da će do kraja takmičarske godine da mu se uruči i dres 150, ukoliko nastavi u ovom ritmu, što je nesvakidašnji slučaj da neko dostigne u jednoj sezonu. Od toga ga dele još tri meča, jer je trenutno na 147.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE