KUKOČ O SRETENOVIĆU: Pogodio je toliko važnih šuteva

Juče je košarkašku javnost u regionu potresla vest o smrti nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje i šampiona Evrope sa Jugoplastikom Zorana Sretenovića, a svog nekadašnjeg saigrača u splitskom velikanu setio se Toni Kukoč, kome je ova vest jako teško pala.

Pa šta je ovo, odlaze samo dobri ljudi. Pre četiri meseca Goran Sobin, a sad Zoran Sretenović. To je bio čovek kojeg nije bilo teško voleti. Super osoba, super saigrač, razumeli smo se od prvog dana. Njega je grad Split voleo kao da je rođen u njemu, rekao je Kukoč, pa dodao:

– Kao igrač, uvek je bio podređen ekipi. Kada bi timu dobro išlo on ne bi ni šutirao, a pogodio je toliko važnih šuteva. Bio je duhovit tip, beogradski mangup krcat zezatorskim trikovima, setio se bivši dugogdišnji NBA košarkaš, poznat po svojim lucidnim potezima.

Sretenović je u Jugoplastiku prešao iz Crvene zvezde, u koju se vraćao i tokom devedesetih godina, nakon raspada zemlje, kada je takođe nosio i dres večitog rivala Partizana.

Sa reprezentacijom ima dva osvojena evropska zlata. Jedno je sa SFR Jugoslavijom osvojio 1991. godine u Italiji, a drugo na prvenstvu Evrope u Atini 1995, koje je bilo povratničko za naš nacionalni tim, nakon sankcija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLEDNJI POZIV: Preuzmi deo NAGRADNOG FONDA od čak 1.200.000 DINARA!

Pred vama je poslednja šansa da se pridružite i postanete deo promocije KEŠ MANIA u MERIDIANU. Pitate se zašto...

POVEZANE OBJAVE