OKUPIO SE ORGANIZACIONI ODBOR F4 EVROLIGE: Cilj da Beograd ima dva predstavnika

Danas je u Skupštini Grada Beograda održan sastanak Organizacionog odbora ovog takmičenja, koji između ostalih čine i trener Partizana Željko Obradović i predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

Pored njih, tu su još bili i Božidar Maljković, Nenad Krstić, Goran Grbović, Sonja Vasić, Goran Šašić i Goran Vesić.

Trener Partizana je 2018. godine, kada je takođe završni turnir najjačeg evropskog takmičenja održan na istom mestu, bio učesnik kao trener turskog fenerbahčea.

Mislim da je jedna od ključnih razloga što je Beograd ponovo domaćin bila odlična organizacija 2018. godine. Ja sam tad bio sa mojim timom i znam koliko su svi ostali klubovi bili zadovoljni. To je presudilo da Evroliga ponovo da Beogradu takmičenje… Nadam se da će se svi osećati prijatno, kao i uvek kada stranci stignu ovde, poručio je Obradović.

Kakav se događaj očekuje, ilustrovao je predsednik Organizacionog odbora Goran Šašić.

Koliko je ovo globalni događaj, nabolje se vidi kroz države odakle dolaze kupci ulaznica za Turkish Airlines EuroLeague Final Four, počevši od Argentine i Kolumbije iz Južne Amerike preko SAD, zatim Mongolije i Avganistana u Aziji do Emirata i Israela na bliskom Istoku i, naravno, mnogih evropskih država, istakao je Šašić.

On je objasnio i u čemu će se ovaj Fajnal 4 razlikovati u odnosu na onaj organizovan pre četiri godine.

Fan zona će umesto na Kalemegdanu, ove godine biće na Savskom trgu, a juniorski turnir će umesto u hali Aleksandar Nikolic biti u hali Ranko Žeravica. Formirana su tri odbora za realizaciju ovog projekta počevši sa Lokalnim organizacionim komitetom, koji predvode Dejan Damjanović i Filip Sunturlić kao direktori, a kojima će pomagati dvadesetak njihovih saradnika. To je veliki izazov za sve njih zbog nedostatka vremena sa kojim smo se suočili i zato smo angažovali ljude sa ogromnim iskustvom u organizaciji takvog sportskog dogođaja, objasnio je Šašić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naglasio je da je ovo dobra prilika da se lobira sa ciljem da Beograd u budućnosti ima dva predstavnika u ovom takmičenju.

Za organizaciju Fajnal fora je sve spremno. Ovo je dobra prilika da lobiramo za naš sport, za našu košarku. Svi koji vrede u svetskoj košarci biće ovde u Beogradu. Naš cilj je i njega ne krijemo – da Beograd ima dva kluba u Evroligi, otkrio je Vesić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi Beograd proslavio regionalni trofej, Filipović se zapitao: Otkud nepoverenje u vaterpolo?

Vaterpolisti Novog Beograda trijumfalno su se vratili iz Splita sa peharom šampiona regionalne Premijer lige, a danas je tim...

POVEZANE OBJAVE