Sastanak pred F4: Inicijativa “Večitih” da dva kluba iz Beograda igraju Evroligu

U Beogradu je održan sastanak povodom početka fajnal-fora Evrolige.

na sastanku je prisustvovao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković kao i predsednik KK Crvena zvzeda Nebojša Čović i trener KK Partizan Željko Obradović.

Oni su svi izrazili zadovoljstvo što ovako veliki događaj se ponovo održava u Beogradu, a pokrenuta je inicijativa da se dva kluba iz srpske prestonice od sledeće godine takmiče u Evroligi.

Zajednički smo konstatovali da je fajnal for ne samo veliki događaj, već i velika promocija za naš turizam, Beograd je jedno od retkih mesta gde mogu da dođu svi sportisti, otvoreni smo za sve, a svako veliko takmičenje je promocija sporta i turizma i omogućava nam da dalje ulažemo u naš sport, rekao je Vesić i nastavio:

Sve je spremno, znamo dva učesnika na F4, uskoro ćemo saznati još dva, ovo je prilika da lobiramo za naš sport, naš cilj je da Beograd ima dva učesnika u Evroligi, Milano recimo ne može da ima dva učesnika, a Beograd to može, ooćemo da pokažemo da možemo da imamo dva učesnika u Evroligi. Ovo je prilika da u ovih nekoliko dana u maju promovišemo našu zemlju i naš sport. Ove godine smo organizovali Svetsko dvoransko prvenstvo, imamo F4 u vaterpolu, imamo ove godine i Svetsko prvenstvo u rvanju, poručio je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE