Budućnost se mučila ali ipak ostvarila pobedu protiv FMP-a (VIDEO)

U prvoj utakmici preliminarne runde plej-ofa AdmiralBet ABA lige, košarkaši Budućnosti savladali su FMP rezultatom 76:70.

Ekipa FMP-a je držala egal do kraja prvog poluvremena, pretili su nekoliko puta, ali je Budućnost kontrolisala dešavanja na parketu, vodila je na poluvremenu sa 37:29.

U drugom poluvremenu FMP je krenuo agresivnije, došli su na samo dva poena od Podgoričana, ali Džikić je pozvao tajm-aut nakon čega je njegova ekipa upisala nove poene.

Od neizvesne završnice Podgoričane su spasili Atić koji je pogodio trojku, a  Barović 2+1 za 65:60. Seriju je nastavio Kuridža za 67:60, Petar Popović je pogodio dva penala za 69:60 na tri minuta pre kraja.

Nakon toga, se FMP serijom ponovo vratio u igru, ali su domaći ipak na kraju uspeli ostvariti prednost i privesti meč kraju.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Džastin Kobs sa 18, Di Džej Sili sa 11, Filip Barović i Petar Popović sa po devet poena.

Raspoloženi za igru kod gostiju bili su Danilo Tasić sa 16, Marko Radonjić sa 15 i Aleksa Stepanović sa 13 poena.

Drugi meč četvrtfinalne serije, na programu je 4. maja u Železniku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE