Lučić: Šaras i Trinkijeri najbolji treneri u Evropi

Košarkaši Bajerna iz Minhena već drugu godinu zaredom nalaze se na korak od plasmana na fajnal-for Evrolige.

Da bi to ostvarili, oni moraju da naprave rezultatsku senzaciju i u majstorici zakazanoj za utorak eliminišu Barselonu koja je u četvrtfinale ušla sa prve pozicije na tabeli. U četvrtoj utakmici ipak su uspeli da iznude pobedu i produže seriju.

Jedan od najboljih košarkaša ovog tima je i srpski košarkaš Vladimir Lučić koji je za Mocart sport pričao o očekivanjima pred novi duel sa Barsom.

Utakmica je bila ružna za gledanje, s obzirom na procente šuta na obe strane. Dosta otvorenih šuteva nije ušlo. Defanzivno smo odigrali možda i najbolju utakmicu u sezoni. Od starta smo nametnuli intenzitet i ritam koji je čak i Barseloni, kojoj je fizički kvalitet jedna od glavnih karakteristika uz veliki individualni talenat, nije prijao, rekao je Lučić, a potom dodao:

– Nije ni bilo lako odigrati dobru utakmicu 48 sati posle onako teškog poraza. Kažem teškog jer smo verovatno i imali velika očekivanja s obzirom na to da smo se kući vratili sa skorom 1-1. Imali smo možda i imperativ da dobijemo taj treći meč, ali nismo. Dobro je što smo uspeli da vratimo energiju i pre svega budemo dobri defanzivno.

Na pitanje novinara o nervoznom trećem meču koji je odigrala nemačka ekipa, Lučić kaže:

Mi smo ove sezone bili jedina ekipa u celoj Evroligi koja je možda dva ili tri meseca igrala bez publike na tribinama. U Bavariji su vladali drugačija pravila i zakoni u odnosu na sever i na primer Berlin, gde je Alba igrala utakmice pred svojim navijačima, dok mi nismo. Možda su baš vraćanje publike, euforija zbog rezultata, rasprodata dvorana, dolazak velikog broja fudbalera koji su praktično završili sezonu, pa su došli da nas isprate i podrže, uticalo na sve pomalo. Opet, nezahvalno je pričati da je nas nešto omelo u trenutku kada igraš sa ekipom koja je prva u ligaškom delu Evrolige, rekao je Lučić i te nastavio:

– Način na koji su se pripremili za našu odbranu sa dosta preuzimanja, kako smo igrali u drugoj utakmici, pokazao je koliko su dobri. Promenili su neke direktne čuvare, pre svega u odbrani. Šarunas Jasikevičijus je jedan od najboljih evropskih trenera, a na raspolaganju ima jako talentovane igrače koji znaju da pročitaju veliki broj situacija. Najveće zasluge za to što nismo slavili u trećoj utakmici samo zasluga igrača Barselone. Definitivno da su i druge stvari uticale, ali u ovoj seriji i igrajući sa njima video se sam kvalitet Barselone, što je i dovelo da nas pobede praktično već u prvom poluvremenu one prošle utakmice u Minhenu.

Nakon pohvala Šarasu, pričao je i o Trinkijeriju, i složio se da je ovo prava šahovska norba dva trenera.

To je bilo i očekivano u neku ruku, s obzirom da ipak govorimo o, po meni, dva najbolja evropska trenera u ovom trenutku. Ili su među najboljim trenerima, da se neko ne uvredi. I jedan i drugi žele da budu lideri, opsednuti su košarkom i detaljima. Nisam imao priliku da sarađujem sa Šarasom, ali iz nekih razgovora sa igračima koji su bili sa njim mogu da izvučem neke paralele između Andree i njega. Obojicu je jako teško skautirati kao trenere, imaju poveću knjigu sa svim akcijama, zalaze u najsitnije detalje i mogu da se prilagođavaju i manjaju ofanzivno i defanzivno. Zato i nije čudo da neke stvari deluju kao šah. Nije to samo okršaj igrača na terenu, već i dva trenerska uma kraj istog, izjavio je srpski košarkaš.

Na pitanje šta može da odluči majstoricu, Lulić navodi:

Gledajte, odigrali smo već šest utakmica tokom sezone i prostor za neke velike korekcije zaista je minimalan. Ne očekujem neka prevelika iznenađenja. Defanzivni intenzitet biće na prvom mestu, a pobedi će biti bliža ekipa koja je spremna da se bori više za one, ničije lopte, koja bude koncentrisanija na teren u ključnim momentima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OFK Beograd menja grad: Na ovom stadionu će plavo-beli biti domaćini

Kako stvari stoje Superliga Srbije od naredne sezone igraće se na novoizgrađenom stadionu u Zaječaru. Sport klub javlja, da je...

POVEZANE OBJAVE