PARTIZAN DRŽI KORAK SA VEČITIM RIVALOM: Ubedljiva pobeda u Kruševcu, Rikardo “juri” Miloševića i Kežmana

Fudbaleri Partizana ubedljivo su na stadionu pod Bagdalom pobedili Napredak iz Kruševca sa 3-0, u sklopu 4. kola plejofa Superlige Srbije. Tako so održali dva boda zaostatka za večitim rivalom Crvenom zvezdom, koja je nešto ranije sa 3-0 slavila protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Ponovo je gol za crno-bele postigao Rikardo Gomeš, koji se približio na samo dva gola od Mateje Kežmana, odnosno pet od Sava Miloševića po broju postignutih golova u prvenstvu u jednoj sezoni, dok je po broju pogodaka u svim takmičenjima fudbaler sa Zelenortskih Ostrva još bliži dvojici bivših reprezentativaca naše zemlje. On je do sada 33 puta tresao protivničke mreže – na tri kola do kraja prvenstva, uz najmanje jedan meč u Kupu – dok je lider u ovom segmentu Kežman sa 35 pogodaka, a Milošević ima jedan manje.

Prvi ozbiljniji pokušaj da ugrozi golmana Vasiljevića imao je Saša Zdjelar, koji je u 17. minutu sa oko 18 metara uputio snažan udarac ka golu, ali je pozajmjeni čuvar mreže Zvezde uspeo da iskontroliše loptu koja je išla pravo u njega.

Odmah potom Rikardo je fintom nadmudrio Kojičića, ali je posle njegovog šuta iz okreta lopta završila pored gola. Umalo na drugoj strani golman crno-belih Nemanja Stevanović nije napravio kobnu grešku kada nije uhvatio dugu loptu na koju je krnuo, ali se ni napadać domaćih Alen Melunović nije snašao najbolje.

Zadavao je Rikardo dosta problema Kojičiću u ovom intervalu, pa je tako u 22. minutu, nakon što ga je prošao napdač Partizana, zaustavio faulom i zaradio žuti karton.

Novu šansu da donese prednost timu Aleksandra Stanojevića propustio jeu 26. minutu mladi Nemanja Jović, kome je Jevtović uputio preciznu loptu, ali umesto da šutira ka golu, krilni fudbaler se odlučio da proigra Rikarda, što nije učinio na najidealniji način.

Ipak, tri minuta kasnije naleti su se isplatili, kada usled kornera Jevtović nije uspeo da glavom zahvati loptu, ali se onda usled oštrog duela dvojice protivničkih igrača u šesnaestercu odbila pravo na nogu Rikardu, koji svojim 25. ligaškim golom ove sezone dovodi u prednost svoj tim.

U 36. minutu Đorđe Jovanović je sebi izgradio priliku dobrim prodorom, ali nakon što ga je izblokirao Siniša Saničanin, nije uspeo da iz drugog pokušaja uputi dovoljno snažan udarac sa peterca, pa je lopta završila u rukama Nemanje Stevanovića.

Jović je u 42. minutu otpočeo najlepšu akciju na meču, ali posle kombinacije sa Rikardom i Nathom nije šutirao dovoljno snažno, pa Vasiljević nije imao težak posao i rezultat je ostao nepromenjen.

Mladi ofanzivac je potom i oduzeo loptu Jovanoviću ispred gola Kruševljana, a potom ga je isti igrač zaustavio faulom, što je dovelo do novog žutog kartona. Usledio je slobodan udarac, ali je centaršut Natha sigurno uhvatio golman Napretka.

Nije posle povratka na teren bilo izglednih šansi, sve do 55. minuta, kada je posle centaršuta sa desne strane Saše Marjanovića glavom šutirao Melunović, ali nije uspeo da, nakon što se pozicionirao ispred Miletića, dobro iskontroliše ovaj pokušaj.

Na drugoj strani je usledila kazna, kada je posle centaršuta Natha iz slobodnog udarca Marko Jevtović odreagovao odlično, usled loše procene leta lopte defanzivaca domaćuh, i glavom udvostručio prednost crno-belih.

Samo što je ušao u igru u izmeni dvojice mladih igrača umesto Jovića, Nikola Terzić je posle odličnog prodora po desnoj stani ušao u šesnaesterac i centrirao, a Marjanović nesrećno ubacio loptu u mrežu gola svog tima, pa je tako tim Zorana Milinkovića već imao tri gola zaostatka.

Terzić je i sam imao pokušaj u 72. minutu, ali je posle prodora i izgrađivanja pozicije šutirao pravo u Vasiljevića.

Povratnički debi u dresu Partizana danas je imao i Ljubomir Fejsa, koji je u 73. minutu zamenio Zdjelara. Usled povreda, nekadašnji reprezentativac nije ulazio u igru otkako se u zimskom prelaznom roku vratio među crno-bele posle mnogo godina. U isto vreme je šansu dobio i 18-godišnji Samed Baždar, koji je zamenio iskusnog Natha.

Vidna je bila želja mladog fudbalera, pa je ubrzo posle ulaska u igru šutirao ka golu, ali je zadao samo manje muke čuvaru mreže Čarapana. U 86. minutu usledio je novi pokušaj mladog veznog fudbalera, posle akcije dvojice bonusa, kada ga je proigrao Terzić, ali je ponovo na visini zadatka bio golman domaćih.

A ljubomir Fejsa umalo da bude koban posle svog ulaska u igru, kada je usled njegove greške u poslednjem minutu utakmice usledila velika šansa za Napredak, ali je Stavanović spasao gol od pokušaja Marjanovića. Nekoliko sekundi kasnije označen je kraj utakmice, pošto nije bilo zaustavnog vremena.

NAPREDAK (4-2-3-1): Vasiljević – Mršić, Đeković, Kojičić, Spremo – Marjanović, Milovanović – Jovanović (od 79. S. Jovanović), Đuričković (od 87. Džugurdić), Mladenović – Melunović (od 90. Kunić).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Miletić, Saničanin, Lutovac (od 62. Obradović) – Zdjelar (od 73. Fejsa), Jevtović – Marković (od 62. Menig), Natho (od 73. Baždar), Jović (od 62. Terzić) – Rikardo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan najavio derbi: Crno-beli poslali jaku poruku (VIDEO)

Fudbaleri Partizana u subotu od 18 časova gostuju svom najvećem rivalu Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić" u 173....

POVEZANE OBJAVE