Oglasio se i Marej: Evo šta je rekao o odluci Vimbldona za ruske i beloruske tenisere

Britanski teniser Endi Marej oglasio se na temu odluke Vimbldona da zabrani učešće na turniru ruskim i beloruskim teniserima.

On je zauzeo isti stav kao što su ranije Novak Đoković i Rafael Nadal, a to je da nije fer prema teniserima iz tih zemalja da se ne takmiče na prestižnom turniru.

Ne podržavam zabranu igrača. Smernice Vlade Velike Britanije nisu bile od pomoći, rekao je Mari i dodao:

Moje razumevanje smernica je bilo da Rusi i Belorusi mogu da igraju ako potpišu izjavu da su protiv rata i ruskog režima. Nisam siguran koliko bih se osećao prijatno da se nešto desi nekom od igrača ili njihovim porodicama, rekao je Marej.

Sjajnom teniseru je žao tenisera iz tih zemalja.

-Mislim da nema pravog odgovora. Razgovarao sam sa nekim ruskim igračima, ali sam razgovarao i sa nekim ukrajinskim teniserima. Žao mi je zbog igrača kojima nije dozvoljeno da igraju i to shvatam, to im definitivno ne izgleda fer. Ipak, znam i neke ljude koji rade na Vimbldonu i znam u kakvoj su situaciji bili pri donošenju ovakve odluke, naglasio je Mari.

Sjajni teniser će u prvom kolu Mastersa u Madridu igrati protiv Dominika Tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan želi Zvezdino dete koje blista ove sezone?

Fudbalere Partizana, nakon što su izgubili šampionsku trku sa Crvenom zvezdom, očekuje do kraja sezone borba za drugom mesto...

POVEZANE OBJAVE