Nakon izbacivanja Rusa, stigle odlične vesti za srpski fudbal!

Nakon što je Izvršni komitet UEFA zvanično izbacio ruske klubove iz evropskih takmičenja naredne sezone, stigla je informacija da ovo ide u prilog srpskim timovima.

Naime, najveća razlika u odnosu na trenutnu sezonu jeste to što će Srbija imati predstavnike u sva tri UEFA takmičenja – izbacivanje ruskih klubova srpskim je otvorilo kvalifikacije za Ligu Evrope u kojoj ove sezone Superliga Srbije nije imala predstavnika.

Pobednik Kupa Srbije ići će tako u sezoni 2022/23. u kvalifikacije za drugo po snazi UEFA takmičenje i to od trećeg kola te će do grupne faze imati samo dva koraka.

Iako u Srbiji tek treba da budu odigrana polufinala Kupa, očekivano je da se u borbi za trofej nađu večiti rivali koji svakako važe za favorite u duelima sa Vojvodinom i Novim Pazarom.

Ukoliko zaista u finalu Kupa budu igrali Crvena zvezda i Partizan, a jedan od ta dva tima biće i šampion, onaj ko izgubi u šampionskoj trci ići će u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Takođe, postoji još jedna kalkulacija ako Zvezda bude šampion države, u kvalifikacije za Ligu šampiona mogla bi da krene od trećeg kola.

Kada je reč o dva predstavnika u Ligi šampiona, srpski fudbal će na to morati da pričeka sezonu 2023/24. kada će imati direktnog predstavnika u grupnoj fazi i još jednog u kvalifikacijama.

Kada je plasman u Ligu konferencija u pitanju, Srbija će i naredne sezone imati dva predstavnika. Trenutno te pozicije na tabeli zauzimaju Čukarički i Voždovac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE