BARSELONA STIŽE U BEOGRAD: Uzalud sjajni Jaramaz, Bajern ponovo stao na korak od F4

Košarkaši Barselone plasirali su se na završni turnir Evrolige, koji će se održati u Beogradu, pobedom u svojoj Blaugrani nad minhenskim Bajernom, u petoj utakmici četvrtfinalne serije sa 81-72.

Nemačkom timu je ovo drugi uzastopni put da gubi petu utakmicu četvrtfinala, posle prošlogodišnje serije sa milanskom Olimpijom.

Bajern je bio za nijasnu bolji u prvom poluvremenu, koje je bilo jako neizvesno i ni u jednom trenutku razlika nije premašivala 6 poena.

Do prve prednosti gosti su došli preko Otela Hantera posle 5 i po minuta igre (11-9), a isti igrač je doneo i najveću prednost u prvih 20 minuta, kada je njegov tim poveo sa 15-9.

Barsa je uspela da do isteka prve deonice smanji zaostatak na samo pola koša (19-8), ali je do velike pauze ipak tim Andree Trinkijerija većim delom bio u prednosti, pa je na polovini utakmice vodio sa 37-31.

Međutim, druga polovina je pripala domaćinu, koji je prvu osetljiviju prednost stekao zahvaljujući seriji 8-0 (53-45), a ubrzo je došla i do prve dvocifrene prednosti u ovom duelu (58-48), posle oba realizovana slobodna bacanja Brendona Dejvisa na nešto više od minuta do kraja trećeg perioda.

Španski tim je do kraja održao stečenu zalihu, koja je najviše iznosila +13 u završnici.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Nikolas Laprovitola sa 26 poena, na šta je dodao i 3 asistencije i 2 skoka. Sjajno ga je tradicionalno pratio i Nikola Mirotić sa 20 poena, 5 skokova i asistencijom.

U Bajernu je Otelo Hanter postigao 18 poena, uz 4 skoka i asistenciju, dok je naš Ognjen Jaramaz imao poen manje. Vladimir Lučić je zabeležio 10 uhvaćenih lopti, uz 6 poena i jednu asistenciju.

Barselona će 19. maja u “Štark areni” u polufinalnom El Klasiku, u duelu sa Real Madridom pred srpskom publikom, odlučiti o finalisti Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI PRESEK: Srbija pala na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije pala je za jedno mesto u odnosu na prethodni presek.  Na ovaj pad uticali su rezultati...

POVEZANE OBJAVE