NAVARO JASAN: Svi razmišljaju o NBA, bez želje da budu važni ovde

Čuveni košarkaš Barselone Huan Karlos Navaro, govorio je o budućnosti evropske i svetske košarke.

U intervjuu za portal Basket news, istakao je da je sve manje igrača po kojima je moguće prepoznati neki tim.

Ranije je bilo lakše identifikovati igrača koji je simbol nekog tima – Dimitris Dijamantidis, Vasilis Spanulis, čak i ja… Sada je veoma teško da igrač ostane dugo u jednom klubu. Današnji igrači gledaju samo ’highlights’ klipove, jedva i da gledaju cele utakmice, i to je problem. Mislim da svi razmišljaju o NBA, bez želje da budu važni ovde. Ljudi su se ranije više identifikovali s igračima. – rekao je on.

Komentarisao je i izjavu Stefa Karija, kako mu je upravo on inspiracija:

Bio sam iznenađen kada sam to pročitao. Imao sam sreće da igram protiv njega. Kada jedan takav igrač svetske klase kaže da sam mu bio inspiracija, to je neverovatan osećaj. On je brži i bolje kontroliše loptu od mene. Čast mi je što je iskopirao moj šut sa jedne noge.

Na kraju, uvrstio je Bodirogu u svoju idealnu petorku Barse:

Braća Gasol sigurno. Šaras iz mog vremena, Bodiroga takođe, Riki Rubio 2010. Sada Mirotić, Higins. Premalo je pet igrača. – zaključio je Navaro.

Podsetimo, Barselona se danas plasirala na završni turnir Evrolige u Beogradu, nakon što je u majstorici savladala Minhenski Bajern.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE