NE STAJU: Alimpijevićeva Bursa u finalu Evrokupa!

Košarkaši turskog Bursaspora savladali su u polufinalu Evrokupa, na gostujućem parketu, špansku Andoru sa 85-68 i tako postali prvi finalisti drugog po snazi evropskog takmičenja.

Domaći tim, koji je nadomak ispadanja u prvenstvu Španije, od starta je krenuo snažno i već posle pet i po minuta igre trojkom Drua Kraforda poveo dvocifrenom prednošću (17-6).

Međutim, velikom serijom od 13-0 tim koji sa klupe predvodi naš Dušan Alimpijević je do kraja prvog perioda potpuno preokrenuo rezultat (22-20), zahvaljujući nekoliko pogođenih trojki.

Druga četvrtina protekla je u potpunoj neizvesnosti, ali je posle serije 7-0 turski sastav stekao zalihu pred odlazak na veliki odmor, kada je vodio sa 38-34.

Drugo poluvreme je potpuno pripalo gostima, koji su trojkom Onuralpa Bitima povratili dvocifrenu zalihu (47-37), a potom još jednim pogotkom van linije 6,75, ovog puta Džona Holanda, povećali prednost na 17 poena razlike (57-40).

Španski predstavnik se, međutim, nije predao i smanjio je zaostatak na 7 poena na kraju trećeg kvartala.

To se ispostavilo samo kao “poslednji trzaj” Andore, pošto je Bursa, koja je na startu nokaut faze pobedila i Partizan, u četvrtoj deonici odmah stekla visoku prednost, koja je išla i do +21, pa tako nije više bilo povratka za domaće.

Ponovo je glavni igrač Burse bio Endrju Endrjuz sa 20 poena, uz još 3 asistencije i 2 skoka. Onuralp Bitim je postigao 18 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije, dok je Derek Nidam imao 13 poena i 7 završnih dodavanja.

U poraženom sastavu se istakao Oriol Pauli kome je skok falio za dabl-dabl, sa 16 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Dru Kraford je uz 11 poena imao i 4 uhvaćene lopte i 2 asistencije.

Protivnika u finalu Bursa će saznati sutra, kada će se u drugom polufinalu sastati Valensija i Virtus iz Bolonje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE