Održana komemoracija Zoranu Sretenoviću

Komemorativni skup u čast nedavno preminulog Zorana Sretenovića, legendarnog reprezentativca naše zemlje, održan je danas u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije. Uz članove Zoranove porodice okupio se i veliki broj prijatelja, poštovalaca i predstavnika medija.

Nakon minuta ćutanja i podsećanja na sve velike uspehe koje je Sretenović ostvario tokom svoje bogate košarkaške karijere, prisutnima se obratio predsednik KSS, Predrag Danilović koji je podsetio na zajedničke uspehe iz 1991. i 1995. kao i na godine izolacije i sankcija koje su njihovu generaciju dodatno približile i učinile da svi žive kao jedan.

Sretenovićev saigrač iz slavnih dana splitske Jugoplastike, Dino Rađa, pričao je o njihovim danima u Splitu, stvarima koje su ih zbližile i posebnom odnosu koji su imali do poslednjeg dana. U prvi plan, Rađa je istakao Sretnovićevo inteligenciju kako na terenu, tako i van njega, zatim hrabrost, ali i vedar dug koji je Zorana Sretenovića činio spremnim na šalu u svako doba.

Potom se prisutnima obratio i Zoran Stevanović, nekadašnji saigrač, ali i dugogodišnji prijatelj i kum Zorana Sretenovića uputivši emotivnu poruku porodici, ali i poslednji pozdrav svom kumu koji je iznenada preminuo 28. aprila, ove godine.

Sahrana Zorana Sretenovića, održaće se 3. maja od 14 časova na Kumodraškom groblju.

FOTO: Košarkaški savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE