EVROLIGA: Olimpijakos poslednji učesnik F4 u Beogradu, Pirej ponovo odbranjen teškom mukom

Košarkaši Olimpijakosa savladali su u petoj, odlučujućoj, utakmici četvrtfinalne serije Evrolige Monako na svom parketu sa 94-88, tako ostvarivši plasman na fajnal for koji će se održati u Beogradu.

Tamo će se sastati protiv branioca titule turskog Anadolu Efesa, dok će srpska publika u drugom polufinalu videti El Klasiko između Real Madrida i Barselone.

Timovi su se u prvoj deonici smenjivali u prednosti, dok su gosti pripretili u drugom periodu i vodili čitavim intervalom utakmice, čak i dvocifrenom razlikom, do koje su prvi put došli posle nešto manje od četiri minuta igre u drugom delu, kada je posle trojke Parisa Lija bilo 30-19.

Na poluvremenu je ipak sve bilo otvoreno, pošto je gostujući sastav imao 7 poena viška, kada je rezultat bio 48-41.

Zaigrali su atinski crveno-beli bolje posle povratka na parket i posle nešto manje od šest minuta igre u trećem kvartalu konačno došli do preokreta (56-55), ali je odmah usledila trojka Dvejna Bejkona na drugoj strani, pa do istekao ovog dela više nije bilo prednosti za tim Jorgosa Barcokasa, a pred poslednjih 10 minuta bili su u minusu od 4 poena (70-66).

Sve je bilo otvoreno u poslednjoj četvrtini, iako je tim koji vodi Saša Obradović u prvom delu održavao kakvu-takvu prednost. Ipak, kada je na 4 i po minuta do kraja meča Kostas Slukas doneo prednost od 82-81, više je Olimpijakos nije ispustio i plasirao se na završni turnir koji će biti odigran u Beogradu.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Majk Džejms sa fenomenalnim dabl-dabl učinkom od 24 poena i 10 aistencija, na šta je pridodao i 4 skoka, ali uzalud, pošto je njegov tim ostao bez fajnal fora.

U pobedničkom timu je najbolji bio Šakil Mekisik sa 18 poena, uz po dva skoka i asistencije, Tomas Volkap je imao poen manje, uz dve asistencije i skok, dok je Tajler Dorsi postigao 16 poena, uz po 2 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE