Uzalud sjajan početak, FMP u drami ispustio majstoricu!

FMP – Budućnost 74:78 (23:25, 21:15, 10:19; 18:20 )

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice, plasirali su se u polufinale ABA lige. Nakon velike borbe, slavili su protiv FMP-a u Železniku. Domaći tim je tokom većeg dela meča imao prednost. Presudili su poeni Kendrika Perija i Marka Jagodić – Kuridže.

Tim iz Železnika, serijom 12:0 otvorio je meč. Kobs ju je prekinuo pogocima sa linije za slobodna bacanja. Podgoričani su se potom veoma brzo vratili u meč.

FMP odličnim šutem za tri drži prednost, imajući čak tri pogođena dalekometna šuta. Posustali su, i Budućnost je smanjila na samo poen zaostatka.

Budućnost je prvi put povela u osmom minutu, sa 22:21, nakon pogotka Džastina Kobsa. Potom su otišli sa prednošću na odmor, posle efikasnog prvog perioda.

Panteri su bolje počeli i drugu četvrtinu. Odlepili su se na +7. I to je Budućnost uspela da stigne. Igralo se potom u neizvesnom ritmu, a FMP je održavao rezultatski plus.

U finišu prvog poluvremena, stekli su osam poena prednosti. Otišli su sa vođstvom na odmor.

Danilo Tasić predvodi FMP sa 13 poena, a po 7 imaju Brajs Džons i Marko Radonjić.

Vladimir Micov predvodi Podgoričane sa 12 poena, a Džastin Kobs ima 7 koševa.

Treća četvrtina je krenula izjednačeno. FMP je odličnom igrom održavao stečen rezultat. Ipak, serijom 7:0, budućnost je preokrenula pred poslednji period.

Povećali su ga i na početku četvrte četvrtine. Međutim, FMP uspeva da se vrati i unosi neizvesnost. Tako je bilo sve do samog finiša meča.

Tu se bolje snašla Budućnost za plasman u polufinale. Tačku na pobedu je stavio Edin Atić, pogocima sa linije za slobodna bacanja.

U pobedničkom timu, Džastin Kobs je bio najbolji sa 16 poena, dok je Vladimir Micov ostao na 12 koševa.

FMP je sa 17 poena predvodio Danilo Tasić, dok je Radonjić imao 14 koševa.

Sada su poznati svi parovi polufinala ABA lige.

Budućnost će nakon ove pobede igrati protiv Partizana, dok Cedevita Olimpija ide na megdan Crvenoj zvezdi.

Polufinalne serije počinju 12. maja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE