Virtus kroz Valensiju do finala Evrokupa, Teodosić odličan

Košarkaši Virtusa iz Bolonje plasirali su se u finale Evrokupa, pošto su u Valensiji pobedili istoimeni tim sa 83-73.

Tamo ih čeka turska Bursa, ovogodišnja senzacija, koju sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević.

Značajan doprinos trijumfu dao je Miloš Teodosić, koji je postigao 12 poena, uz 4 asistencije i po 2 skoka i ukradene lopte.

Već krajem prve deonice italijanski tim je stekao značajnih 8 poena prednosti, posle poena Isaije Kordinijera u poslednjoj sekundi. Prednost više nisu gubili do kraja utakmice, iako je ona varirala.

Već polovinom drugog perioda pogotkom Kajla Vimsa došli su do prve dvocifrene prednosti (39-29), koja je do poluvremena rasla i do +13. Iako su početkom poslednjeg kvartala preko Majka Tobija domaći košarkaši prišli na samo 3 poena zaostatka (66-63), usledila je ključna serija od 10-0 tima Serđa Skariola, posle koje su vodili sa 76-63 na četiri minuta do kraja i više nije bilo povratka za Valensiju.

Uzalud je španski tim imao dvojicu najefikasnijih igrača u ovom duelu. Kubanac Hasijel Rivero zabeležio je 17 poena, na šta je dodao i 3 skoka, dok je Ćavi Lopez-Arestegi uz 16 poena upisao i 6 skokova i 3 asistencije.

Virtus su predvodile proverene snage. Uz Teodosića, Marko Belineli je imao 14 poena, uz 2 asistencije i skok, dok je pojačanje iz CSKA, usled krize u Ukrajini, Tornike Šengelija postigao najviše poena za svoj tim – 15, uz još po 3 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGLASIO SE I HANGA: Mislim da je sezona gotova!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet putovaće u podgoricu na duel ABA lige sa Studentskim centrom. Crveno-beli vode sa 1:0 u četvrtfinalnoj...

POVEZANE OBJAVE