FSS žestoko kaznio Novi Pazar

Nakon dojave UEFA o sumnjivim dešavanjima na meču sa surduličkim Radnikom, Fudbalski savez Srbije je žestoko kaznio Novi Pazar.

U skladu sa članom 83 Disciplinskog pravilnika FSS je kaznio Novi Pazar za 10.000.000 dinara i uslovnim oduzimanjem šest bodova, na dve godine. U prevodu, ako se u naredne dve sezone ponovo pojavi dojava UEFA da se nešto sumnjivo dešava u Pazaru, klubu će biti oduzeto šest bodova.

Klub za koji organi UEFA dostave pisanu informaciju o tome da je svojim činjenjem ili ne činjenjem povredio integritet fudbalske utakmice ili takmičenja kazniće se od 1.000.000 do 10.000.000 dinara i oduzimanjem bodova, od šest do 15 ili negativnim bodovima od šest do 15 (ako klub ima manje od toliko, odlazi u minus), stoji u članu 83.

Pazar je ovog puta prošao bez oduzimanja bodova, te je i dalje u borbi za opstanak.

Disciplinska komisija traži od Crvene zvezde i Vojvodine izjašnjenje zbog navijačkih ispada, upotrebe pirotehnike, dok će Metalac morati da plati 65.000 dinara zbog dobijenih pet žutih kartona na poslednjoj utakmici.

Takođe, kažnjen je i klub iz Prve lige, Zlatibor sa 1.000.000 dinara zbog saopštenja za javnost posle meča sa Grafičarem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE