Vojvodina jača za dva reprezentativca!

Odbojkaši Vojvodine su osvijili šestu titulu u nizu, a to je čelnicima dalo motiv više u daljem radu i planovima za novu sezonu. Tome u prilog ide kako produžetak ugovora sa gotovo svim igračima, tako i angažovanje ozbiljnih pojačanja.

Ono što se najavljivalo posle finalnog okršaja u plej-ofu i proslave titule, sada i ozvaničeno na konferenciji za medije, održanoj u klupskim prostorijama.

Dres šampiona i naredne dve sezone nosiće sjajni i iskusni igrači, internacionalci i reprezentativci, srednji bloker Petar Krsmanović i tehničar Maksim Buculjević.

Uz njih, ugovor na tri godine potpisao i mladi talentovani primač Žarko Ubiparip iz Ribnice.

Iskusni Krsmanović došao je u Novi Sad posle dve uspešne sezone u Rusiji. Osvajač evropskog zlata će se nakon sedam godina vratiti u domaću odbojku, biće veliki adut šampiona Srbije u pohodu na nove trofeje.

Pre svega bih se zahvalio rukovodstvu kluba i stručnom štabu što su mi omogućili da dođem u ovaj fantastičanklub. Mislim da je Vojvodina jedan ozbiljan brend u odbojci, što već pokazuje godinama unazad. Nadamo se da ćemo u narednoj sezoni spojem mladosti i iskustva uspeti da napravimo iskorak i prođemo grupnu fazu Lige šampiona, istakao je Krsmanović.

Buculjević se posle pet sezona u Crvenoj zvezdi otisnuo u inostranstvo, a poslednja stanica, pre povratka u Srbiju, bila mu je Turska.

Drago mi je što sam došao u Vojvodinu, koja je jedna velika porodica. Potrudićemo se da u Novi Sad vratimo pehar Kupa Srbije, jer mu je ovde i mesto. Naravno, daćemo sve od sebe da nastavimo sa tradicijom osvajanja domaćih titula. Ipak, najviše bih želeo da imamo neku ulogu i u Evropi. Drago mi je i što je Krsmanović tu sa mnom. Nadam se da ćemo se brzo uklopiti i imati što više uspeha, rekao je on.

Strateg Vojvodine Slobodan Boškan rekao je da očekuje da će klub naredne sezone napraviti značajan iskorak u Evropi.

Dolaskom Petra i Maksima, kao i Žarka Ubiparipa iz Ribnice, očekujemo da će klub naredne sezone napraviti iskorak u Evropi. Naravno, Vojvodina će nastojati da nastavi putem kojim je do sada išla u domaćim takmičenjima. Očekujem da angažovanjem Krsmanovića i Buculjevića dobijemo kvalitet koji nam je potreban u veoma neizvesnim utakmicama, a pogotovo u onim koje se igraju u završnicama prvenstva, kao i u Ligi šampiona. Oni su ljudi koji znaju kako da reaguju u takvim utakmicama i pomognu ekipi, istakao je on.

FOTO: OK Vojvodina

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Modrić u italijanskom gigantu? Ako pitate legendu, to bi bio pun pogodak!

La Gazeta delo Sport objavila je intervju sa legendarnim hrvatskim napadačem Alenom Bokšićem. Naime, jedan od klubova za koje je...

POVEZANE OBJAVE