Batak pred Zvezdu: Učinićemo sve da ostvarimo cilj

Fudbaleri Radničkog u subotu od 17 sati gostuju Crvenoj zvezdi u 35. kolu Superlige Srbije, odnosno petom kolu plej-ofa.

Na tri kola do kraja prvenstva ovaj meč je od izuzetne važnosti za obe ekipe. Radnički se grčevito bori za četvrto mesto na tabeli, koje će najverovatnije doneti izlazak na međunarodnu scenu, dok se Zvezda bori za petu uzastopnu šampionsku titulu, a 33. u istoriji.

Radnički u ovo kolo ulazi sa željene četvrte pozicije na tabeli sa 48 bodova, koliko ima i Voždovac. TSC ima tri boda manje od ovog dvojca, ali i dosta lakši raspored do kraja. Crvena zvezda ima 91 bod na čelu tabele, dva više od Partizana i u preostala tri kola joj je dovoljno da osvoji sedam od mogućih devet bodova da bi osvojila titulu.

Radnički i Crvena zvezda su ove sezone već tri puta odmeravali snage, a zanimljivo je da je mnogo neizvesnije bilo na mečevima u Beogradu. Zvezda je jesenas u ligi pobedila sa 1:0, ali je pre nešto više od dva meseca u osmini finala Kupa Srbije bilo 0:0, pa je Zvezda pobedila tek nakon boljeg izvođenja penala. Pre mesec dana je Zvezda bila ubedljiva u Nišu i slavila je sa 5:1 u sklopu Superlige Srbije.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak svestan je težine zadataka koji je pred njegovim timom, ali ističe da se neće predati i da će dati sve od sebe.

Na poslednje dve utakmice na „Marakani“ smo primili samo jedan gol i to je ohrabrujući podatak pred ovaj meč. Naravno da je Zvezda na tim utakmicama kontrolisala ritam, a da smo mi tražili svoje momente. Tako će biti i sada. O njima ne treba trošiti puno reči. Poseduju veliki kvalitet, što su dokazali i partijama u Evropi, imaju pojedince koji prave ozbiljnu razliku u našoj ligi, treba im pobeda za titulu i favoriti su. Mi ćemo pokušati da im odgovorimo borbenošću, ritmom i agresijom i da tražimo našu šansu u tranziciji. Imamo kadrovske probleme. Zbog žutih kartona neću moći da računam na Vujadinovića, Mlađovića i Arsića i to je ozbiljan hendikep za nas, rekao je Batak.

Situacija na tabeli je takva da će Radnički u svojoj borbi možda i zavisiti od rezultata svojih konkurenata.

Mi treba da gledamo u naše dvorište i da se ne opterećujemo sa drugima. Biće šta će biti, a mi moramo da odradimo ono što je do nas. Nemamo lak raspored. Gostujemo Zvezdi i Partizanu, a između toga nam dolazi direktan konkurent TSC i pobeda u toj utakmici je uslov svih uslova za četvrto mesto. Najvažnije je da mi i dalje držimo sve u svojim rukama i da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Biće teško, ali učinićemo sve što je do nas da ostvarimo cilj, završio je Batak.

Glavni sudija susreta na stadionu „Rajko Mitić“ biće Milan Stefanović. U VAR sobi će biti Momčilo Marković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE