Radnički ima meč loptu protiv Partizana

Posle „brejka“ koji su napravili u prvom duelu na „Banjici“ (11:10), vaterpolisti Radničkog imaće prvu priliku da overe plasman u finale plej-ofa Super lige Srbije, u subotu, od 19 časova, na svom bazenu, protiv beogradskog Partizana.

Kao i svi ovosezonski dueli ovih rivala i susret u Beogradu obilovao je velikom borbom i neizvesnošću do samog kraja. Kragujevčani su poveli na startu, ali su potom domaći u nekoliko navrata imali „plus“ tri sa koliko su i otišli na veliki odmor (6:3). Radnički se probudio u drugom poluvremenu i serijom 3:0 u finišu susreta uspeo da dođe do preokreta i veoma dragocene pobede.

– Izuzetno mi je drago da smo ih pobedili na njihovom bazenu. Ekipa je pokazala neki timski duh, igrali smo do kraja iako to nije bilo na način na koji smo se dogovorili u svlačionici. Jednostavno nismo bili na našem nivou. Tek smo u drugom poluvremenu krenuli da igramo kako umemo, iako ni to nije bilo naših sto odsto. U nastavku smo popravili odbranu i realizaciju igrača više i mislim da su te dve stvari presudile. Najbitnije da smo na kraju napravili brejk  i nadamo se da ćemo popraviti igru u revanšu, rekao je Nikola Lukić, najbolji strelac Radničkog u tekućoj sezoni.

On je dodao da je ovo jedna od najvažnijih utakmica u sezoni i da je ulog izuzetno veliki.

– Očekujem od samog starta veliki naboj i agresivnost sa obe strane. Nadam se da ćemo pokazati da imamo veću želju jer se ove utakmice tako i dobijaju. Pred našom publikom to treba da pokažemo i prođemo u finale. Pobeda u ovoj utakmici nam je izuzetno važna, kako zbog samopouzdanja i plasmana u finale, tako i zbog omogućavanja više vremena za pripremu za finale. Podrška nam je jako bitna u ovakvim utakmicama i pozvao bih publiku da dođe u što većem broju da ponovo bude naš igrač više, zaključio je Lukić.

Ulaznice su u prodaji, po ceni od 200 dinara, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“.

Podsetimo, polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a eventualna „majstorica“ igrala bi se na „Banjici.

U drugom polufinalu, u isto vreme, sastaju se Šabac i Novi Beograd, a Novobeograđani su trijumfom 12:6 na svom bazenu poveli u seriji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE