Revolucija u fudbalu: Da li je ovo rešenje za probleme

Jedan od najboljih engleskih sudija Mark Klatenburg najavio je revolucionarne promene u svetu fudbala od strane FIFA.

Fudbalska utakmica traje 90 minuta uz sudijsku nadoknadu, zbog prekida i čestih faulova aktivne igre je sve manje, a sudije kako stvari stoje nemaju rešenja za to.

Mark Klatenburg je u kolumni za “Dejli Mejl” rekao da bi tome mogao doći kraj, tako što bi utakmice trajale 60 minuta umesto 90, ali vreme bi se zaustavljalo po potrebi.

-Treneri su mi svašta govorili nakon utakmice jer sam dodao dva minuta, a ne tri. Igrači su se bunili, a navijači su me nazivali svakakvim imenima. Kao da je tih 60 sekundi krivo što nisu postigli rezultat kakav su želeli. Mi sudije znamo da je sudijska nadoknada sporna tema. Ekipa koja vodi želi je što manje, a ekipa koja gubi što više, izjavio je i dodao:

-Mislim da postoji rešenje za sve to, a to su utakmice od 60 minuta sa zaustavljanjem vremena. Tu ideju Pijerluiđi Kolina, FIFA i IFAB trenutno razmatraju. Funkcioniše u košarci, moglo bi funkcionisati i u fudbaludodao je engleski sudija.

Najvažnija stavka ove reforme bilo bi zaustavljanje vremena prilikom prekida, kako bi aktivna igra trajala duže i da ne bi dolazilo do problema oko pomenute nadoknade vremena.

-Vreme bi se zaustavljalo kada lopta izađe iz igre ili, na primer, kada povreda prouzrokuje pauzu. Isto tako i kada sudija dodeljuje žuti karton ili upozorava nekog. Tako bi svaka utakmica trajala jednako i ne bi bilo ovih kontroverzi“, zaključio je Klatenburg.

Ovom priliko izjavio je da u Premijer ligi imaju 55 minuta aktivnog igranja, što dodatno ide u prilog potencijalnoj reformi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan pušta u prodaju karte za derbi

Prodaja ulaznica za 173. "večiti derbi", koji se igra u subotu od 18 časova na stadionu Rajko Mitić, za...

POVEZANE OBJAVE