Alkaraz u neverovatnom meču srušio i Novaka za finale Madrida

Posle Rafaela Nadala, mladi španski teniser Karlos Alkaraz savladao je u polufinalu ATP mastersa u Madridu i Novaka Đokovića sa 2-1, po setovima 6:7 (5:7), 7:5 i 7:6 (7:5) i tako ušao u borbu za novu masters titulu.

Na samom početku Španac je napravio brejk, a zatim Novak nije iskoristio brejk loptu, pa je Alkaraz došao do prednosti od 2:0 u gemovima.

U narednim momentima, Novak je lako osvojio gem na svoj servis, a zatim je to isto uradio i Alkaraz i povećao prednost na 3:1.

Odigrao je prvi teniser sveta sjajan gem na svoj servis, a zatim je odigrao nekolika sjajna poena, napravio brejk i izjednačio rezultat na 4:4. Nakon toga odigrao je Srbin sjajno i poveo prvi put na meču.

Ipak ni Španac se nije predavao, osvojio je gem na svoj servis pa je meč ušao u taj-brejk.

Savršeno je Novak igrao, osvojio taj-brejk i poveo sa 1:0 u setovima.

Što se tiče drugog seta, Alkaraz je poveo, ali je i Novak bio siguran na svoj servis. Oba tenisera su pojačala udarce i čuvala svoje servise.

Žestoka borba je viđena, iako je Novak imao šansu da oduzme servis protvniku nije je iskoristio i Španac je poveo sa 5:4.

U nastavku Novak je imao priliku za brejk ali je nije iskoristio, međutim u narednom gemu Španac je imao tri set lopte, drugu je iskoristio i izjednačio u setovima 1:1.

U odlučujućem setu Novak je mnogo teže održavao svoj servis, pa je kod rezultata 2-1 za Alkaraza spasao tri brejk lopte, a u narednom servis-gemu dve.

U sledećem gemu je mladi Španac spasao Novakovu prvu šansu da mu oduzme servis, ali je posle dugog gema poveo sa 4-3. Pripretio je ponovo Alkaraz sa 0-30 u sledećem servis gemu Đokovića, ali je naš as nanizao 4 uzastopna poena i izjednačio.

U 10. gemu najbolji teniser sveta je spasao meč-loptu i posle čak četiri izjednačenja uspeo da izjednači na 5-5. Oba tenisera su dobila svoje sledeće servis gemove, pa se ušlo u novi tajbrejk.

Za razliku od onog u prvom setu, Alkaraz je nažalost bio uspešniji sa 7:5 i plasirao se u finale mastersa u svojoj zemlji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trener Radničkog na meti hrvatskog velikana

Radnički iz Kragujevca pod trenerskom palicom feđe Dudićapravi čuda u Superligi ove sezone. Kragujevčani se nalaze na 4. mestu na...

POVEZANE OBJAVE