Dobrić pred Cedevita Olimpiju: Naši ciljevi se znaju!

Košarkaši Zvezde u četvrtak igraju prvi meč polufinalne serije ABA lige protiv Cedevita Olimpije u hali “Aleksandar Nikolić”.

Pred ovaj meč, košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić izneo je očekivanja za Sport klub.

Regularni deo sezone je bio vrlo zahtevan i težak, posebno u okolnostima i situacijama u kojima smo se mi nalazili. Tu mislim na brojne povrede sa kojima smo ušli u sezonu, uključujući i mene. Kasnije su tu bili problemi sa koronom, nemogućnost da treniramo zajedno kao tim, to što nismo mogli da uradimo skoro do završetka regularnog dela sezone. Povrede brojnih igrača, neke i to vrlo važne utakmice u regionalnoj i Evroligi smo odigrali i bez četvorice-petorice igrača u timu. Gotovo da nema nikoga ko nije bio povređen ove sezone! Zbog svega toga smatram da smo odradili dobar posao tokom 26 kola regionalne lige, kao i u Elt, ali ono najvažnije tek sledi. Nema situacije u kojoj nismo trpeli kao ekipa ove sezone, ali ne žalimo se, izneli smo i izborili se kao tim i grupa i sada se okrećemo onome što nas očekuje, a to je završnica sezone, u kojoj se naši ciljevi znaju, istakao je Dobrić.

 Poslednji duel crveno-beli su odigrali protiv Igokee još 23. aprila protiv Igokee.

Jeste malo duža pauza, ali iskoristili smo je da se odmorimo, pokušavamo da se oporavimo od povreda. Neke nisu lake, treniramo i pripremamo se za ono što sledi, a to je ekipa Cedevita Olimpije. Pokazali su ove sezone da se radi o vrlo dobroj ekipi sa puno iskusnih igrača, pojačali su se tokom sezone doveli Ferela, Omića i Dragića, imaju dugu klupu i vrlo kvalitetne igrače. Toj utakmici i seriji ćemo pristupiti vrlo ozbiljno i maksimalno motivisano. Ovo je polufinale, i idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu kao i dosad, kazao je Dobrić.

Serija se igra na dve pobede, a Zvezda će biti domaćin u dva od potencijalna tri duela.

Mi smo se kroz ovih 26 kola borili za ovo što sada imamo, i što moramo da iskoristimo, a to je domaći teren i naši navijači na tribinama! Čeka nas teška utakmica, ali sa našim navijačima u ovakvim situacijama je uvek lakše. Na toj atmosferi na tribinama koju prave naši navijači zaista nam zavide mnogi. Mi smo zajedno prošli toliko toga u prethodnim sezonama sa našim tribinama i navijačima, kreće plej-of, utakmice za trofeje, trenutak kada su nam potrebne pune tribine i podrška da krenemo dobro i pobedom u ovu završnicu. Mislim da im posebna pozivnica za četvrtak nije potrebna, znaju šta im je činiti, zaključio je Dobrić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE