Hrvatski savez izdao novo saopštenje o igranju klubova u ABA ligi!

Košarkaški savez Hrvatske održao je sastanak sa klubovima iz šampionata Hrvatske u Gospiću, a tema je bila istupanje hrvatskih klubova iz regionalne ABA lige

Nakon sastanska, Hrvatski košarkaši savez je izdao saopštenje.

– Intencija Hrvatskog košarkaškog saveza je da omogući najvećem mogućem broju klubova učešće u međunarodnim takmičenjima, sa ciljem da u perspektivi što više klubova, a time i igrača, bude međunarodno konkurentno. Pri tome, Hrvatski košarkaški savez nema nameru da brani klubovima igranje ABA lige koja nije pod ingerencijom Saveza, već je cilj da im ponudimo opcije razvoja.

Hrvatski košarkaški savez je napravio izuzetne napore da finansijski pomogne klubove u nastojanjima da se probiju na evropskom putu, a javnost će detaljnije biti upoznata sa detaljima projekta kada dobijemo povratne informacije od klubova.

Cilj Hrvatskog košarkaškog saveza je pre svega konstantan razvoj hrvatskih igrača kao osnove za razvoj same hrvatske košarke i hrvatske reprezentacije, a razvoj u evropskim razmerima je uslovljen iskustvom igranja sa evropskim klubovima.

Generalni sekretar Hrvatskog košarkaškog saveza, Dražen Orešković, je istakao da je stavljen novi projekat pred klubove.

U Gospiću smo stavili novi projekt pred klubove. Cilj projekta je da klubovi steknu nova iskustva kroz nova takmičenja, istakao je on i dodao:

To ne znači da ćemo na bilo koji način ukidati postojeće stanje. Svi klubovi koji smatraju da su trenutno na dobrom putu, slobodni su da nastave takmičenje u ABA ligi, što Savez nije nikada zabranjivao i neće. S druge strane, Savez mora otvarati nove projekte. Smatramo da su evropska takmičenja izuzetno interesantna i želimo klubovima pomoći u uključivanju u Evropu. Što se tiče Alpe Adria Kupa, naši klubovi nisu dominirali u prošloj sezoni, a mi želimo steći, jasnu sliku konkurentnosti u evropskim razmerima. Siguran sam da će hrvatska košarkaška profitirati. Zašto? Ako se pojedini klubovi odluče na ostanak u regionalnoj ABA ligi, a drugi se odluče na drugačiji evropski iskorak, imaćemo šest i više klubova na međunarodnoj sceni, što nam je i cilj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVE BROJNIJI: Još jedna olimpijska viza za Srbiju!

Srpski tim na OI u Parizu od sada je bogatiji za još jednog člana. Našu zemlju će predstavljati i veslač...

POVEZANE OBJAVE