Mega preživela Slobodu na startu Superlige!

Košarkaši Mega Mozzarta pobedili su kao domaćini Slobodu iz Užica 79:78 (29:12, 14:25, 14:21, 22:20) i tako poveli sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Takmičenje u plej-ofu Superlige Srbije Mega je počela u znatno izmenjenom sastavu, bez četvorice standardnih prvotimaca: Smita, Jovića, Matkovića i Kazalona, ali sa plejadom mladih košarkaša koji su došli iz redova OKK Beograda.

Mega je posle ubačene trojke Luke Cerovine vodila sa čak 17 poena razlike na kraju prve deonice, ali je Sloboda do kraja poluvremena, najviše zahvaljujući trojkama Ćubića i dobrim igrama Miladinovića, prišla na samo 6 poena zaostatka, kada je vodila sa 43-37.

Užičani su polako topili prednost domaćina, dok nisu u finišu trećeg perioda konačno i preokrenuli, kada su poveli sa 58-57 posle poena Bogićevića.

Poslednjih 10 minuta bilo je potpuno neizvesno, iako je učesnik ABA lige češće bio u vođstvu. Na kraju se sve rešavalo u poslednjim momentima, kada je pri rezultatu 79-78 Samson Ruženjcev bio neprecizan dva puta sa linije slobodnih bacanja, ali je na drugoj strani značajnu ulogu u odbrani odigrao Aleksa Uskoković, pa košarkaši koje vodi Oliver Popović nisu ni uspeli da upute loptu ka košu.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Luka Cerovina sa 16 poena i Matej Rudan sa 12, dok su u ekipi Slobode po 14 poena postigli Prijović, Ilić i Miladinović.

Četvrtfinalna serija plej-ofa se igra na dve pobede a druga utakmica je na programu već u ponedeljak 9. maja od 19 časova u Užicu. Eventualna treća utakmica će se igrati u sredu 11. maja u hali Mega Factory.

Mega Mozzart: Paunović 2, Vujić, Ružencev 12 (9 skokova), Rudan 10 (9 skokova), Uskoković 11, Kočović, Kovačević 9, Cerovina 16, Grbović 2, Simanić 9, Mušikić 8, Bogavac.

Sloboda Užice: Prijović 14 (11 skokova), Bogićević 2, Ilkić 10, Ćubić 8, Novak, Aksentijević 2, Božić 6, Blagojević, Ilić 14, Miladinović 14, Matović, Dimitrijević 8.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE