NOVAK POSLE NEZABORAVNOG MEČA: Alkaraz pokazao impresivnu hrabrost, igrao sam najbolji tenis ove godine

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u polufinalu masters turnira u Madridu posle preokreta od 19-godišnjeg Karlosa Alkaraza sa 2-1 (6:7 7:5 7:6).

Novak je odmah pohvalio mladog tenisera.

Moram da čestitam Alkarazu. Ostao je hladnokrvan i dobro je izneo pritisak. Za momka svojih godina pokazao je impresivnu hrabrost i zrelost. Zaslužio je da pobedi danas, zaključio je Novak.

Ipak, ostaje žal za propuštenim šansama.

Imao sam mnogo šansi koje nisam iskoristio u ovom fantastičnom meču. Zaista sjajna bitka. Posle svega sam razočaran što nisam iskoristio svoje šanse u drugom setu. U trećem setu sam imao mnogo brejk lopti. Ali, nisam bio u mogućnosti da materijalizujem sve što mi se otvaralo, objasnio je Đoković.

U oceni svoje igre bio je veoma jasan.

Definitivno sam igrao vrlo dobar tenis, najbolji ove godine. Kada me prođe ovo razočaranje imaću pozitivne stvari o kojima mogu da razmišljam, izjavio je najbolji teniser sveta.

Prokomentarisao je i udarce mladog Španca, za kog je istakao da su neutralisali njegovo najjače oružje.

Dao sam mu mnogo lakih poena. Jako je teško izlaziti na kraj sa njegovim snažnim udarcima, nisam osećao da moj ritern ima efekta. Servirao je sa dosta snage kako bi kasnije mogao bolje da se pozicionira. Jednostavno nisam mogao da se nosim sa nekim stvarima, rekao je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE