Novi Beograd rutinski do finala Superlige

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije. Posle trijumfa u prvom meču protiv ekipe Šapca 12:6, Novobeograđani su i u revanšu slavili rezultatom 11:9 (4:3, 3:2, 3:1, 1:3) i tako izborili priliku da se bore za drugi trofej ove sezone.

Bio je ovo peti međusobni duel Šapčana i Novobeograđa ove sezone i peti trijumf ekipe trenera Igora Milanovića, ali treba istaći da su u ovom meču Šapčani pružili najsnažniji otpor.

Utakmica je dugo bila u egalu, a po konačan ishod presudan je bio kraj druge i početak treće četvrtine kada je Novi Beograd serijom 4:0 stekao pet golova prednosti, što mu je omogućilo da meč rutinski privede kraju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Strahinja Rašović i Duško Pijetlović sa po tri gola, dok su kod domaćih bolji od stalih bili Ognjen Stojanović sa četiri pogotka i Kristijan Šulc, koji se tri puta upisao u listu strelaca.

Protivnik Novog Beograda u finalu biće Radnički iz Kragujevca, koji je i u drugom meču savladao Partizan sa 16:10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MATEO PRED GOSTOVANJE ZVEZDE: Da radimo, takmičimo se, i pobedimo

Košarkaši Real Madrida odavno su obezbedili prvo mesto nakon ligaškog dela Evrolige. Sutra u 32. rundi dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet....

POVEZANE OBJAVE