Novi Pazar u problemu, UEFA ispituje čak sedam sumnjivih utakmica

Prema izveštaju UEFA Novi Pazar je odigrao čak sedam sumnjivih utakmica, navodi se u dokumentu izašlom svega dva dana nakon kazne koja je stigla na adresu kluba

Podsećamo, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je ovaj klub zbog dojave koju je UEFA dobila o sumnjivoj utakmici protiv surduličkog Radnika.

Kažnjeni su sa 100.000 dinara i šest bodova na dve godine uslovno.

U izveštaju UEFA Novi Pazar se pominje kao klub posmatran u sedam sumnjivih utakmica. Poslednji put “bio je uključen 3. oktobra 2021, sa sumnjivim klađenjima da će izgubiti prvo poluvreme i utakmicu sa najmanje dva gola, uz postignuta tri, što se i dogodilo – 3:0 (1:0).

U pitanju je meč sa ekipom Mladosti odigran u Lučanima.

Sumnjivo klađenje, zabeleženo kod bukmejkera sa praćenim nalozima, podrazumevalo je da će Novi Pazar izgubiti u prvom poluvremenu. Sve uplate u igri „prvo poluvreme“ kretali su se u osnovi da će gosti izgubiti. Mnogo više uplata pratilo je ovu igru od popularnije “cela utakmica”, što je uticalo na zabrinutost, stoji u UEFA.

Takođe, specijalizovane službe bavile su se i pojedinačnim učinkom fudbalera. Poštujući integritet sumnjivih prvotimaca Novog Pazara, istovremeno i podatak da se FSS nije bavio subjektivnom odgovornošću, Sport klub nije objavio ko se od igrača našao na listi obeleženih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE