Zvezda ubedljiva protiv Radničkog, Ohi proradio (VIDEO)

U okviru petog kola plej-of faze Superlige fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 4-1 na stadionu Rajko Mitić, tako zadržavši lidersku poziciju.

U 8. minutu meča, nespretan faul štopera Radničkog Nikole Stankovića koji je dugo povlačio Ohija u sopstvenom šesnaestercu. Aleksandar Katai je precizno izveo penal u 10. minutu za vođstvo crveno-belih.

Nakon samom tri minuta igre, domaći tim je duplirao prednost,a ovog puta strelac je bio Mirko Ivanić.

Zvezda je nastavila da preti, nije prošlo mnogo, a crveno-beli su došli do novog gola. Sjajan pas je uputio Gajić sa svoje polovine, a Ohi je brzo reagovao i finiširao ovu mini-akciju za velikih 3:0 u ranoj fazi meča.

U nastavku Ohi je propustio dve šanse. Mirko Ivanić je na levoj strani predriblao nekoliko protivničkih igrača i, uprkos tome što se činilo da će mu pobeći lopta, uspeo da proigra Ohija. Norvežanin se okrenuo na petercu, ali je njegov udarac iz neposredne blizine izblokiran. Od svega je bio samo korner ali bez opasnosti po gol protivnika.

Drugo poluvreme počelo je promenama na obe strane.

Petar Stanić i Nenad Krstičić su na terenu umesto Sekua Sanoga i strelca drugog gola Mirka Ivanića kod Zvezde.

Kada je u pitanju Radnički, njihov trener Batak se odlučio na čak tri izmene.

Nišlije su mnogo bolje zaigrale u drugom delu, što je rezultiralo pogotkom u 54. minutu. Japanac Mićibući je odlično dubinskom loptom pronašao Nikolu Štulica, koji je potom uposlio Stefana Mitrovića, a ovaj završio akciju i smanjio zaostatak na 3-1.

Ipak, radost gostiju trajala je samo tri minuta, kada je Ohi Omoidžuanfo svojim drugim golom u ovom duelu doneo prednost od 4-1, posle akcije u kojoj su učestvovali Petar Stanić i Aleksandar Katai.

Zahuktala se igra, pa posle nesigurne reakcije Borjana u 60. minutu Radnički umalo nije po drugi put zatresao mrežu. Nova šansa za fudbalere Radoslava Bataka usledila je u 75. minutu, kada je Mitrović uputio udarac glavom posle centaršuta Viktora Živojinovića i prodrmao prečku.

Isti igrač je četiri minuta kasnije imao dobru šansu i posle izvedenog kornera, ali je ponovo izostao drugi njegov gol.

U samoj završnici nije prošla zamisao Kristijana Pićinija, koji je u međuvremenu zamenio Milana Gajića, da doturi loptu do Ohija, pa je izostala prilika da možda upiše i het-trik nakon dugog posta.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić (od 69. Pičini), Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo (od 46. Krstičić), Kanga – Ben (od 69. Motika), Katai (od 58. Falko), Ivanić (od 46. Stanić) – Ohi.

RADČNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Dujmović – Aksentijević, Jamkam, Pejović, Stanković (od 46. Jovičić) – Ćirković, Bjeličić – Mesarović, Tomić (od 46. Mićibući), Štulić (od 65. Pavlov) – Mitrović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE