Alkaraz posle osvajanja Madrida: Ovo je najbolja sedmica u mom životu

Nova zvezda tenisa Karlos Alkaraz osvojio je Masters u Madridu pošto je u dva seta pobedio Aleksandra Zvereva za nešto više od sat vremena igre.

Španac je postao prvi teniser koji je na šljaci savladao Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Posle osvojenog turnira mladi teniser je bio presrećan.

 – Sjajan je osećaj pobediti te igrače. Pobediti dva najbolja igrača u istoriji tenisa, a zatim i Zvereva, trećeg igrača sveta. On je sjajan igrač. Ovo je najbolja sedmica u mom životu. Imam 19 godina i mislim da je to ključna stvar za igranje dugih i napornih mečeva u nizu. Osećam se sjajno fizički – rekao je Alkaraz.

– Gledajući Rafaela Nadala kako podiže ovaj trofej mi je dalo mnogo snage da radim naporno za ovaj trenutak. Ovo je veliki trenutak za mene. Ovo je prvi turnir koji sam gledao i podići ovaj trofej je vrlo emotivan trenutak, rekao je teniser.

Posle osvojenog turnira mladi Španac je doneo odluku da ne igra na predstojećem Mastersu u Rimu. Kao razlog se navodi to što želi da se odmori pred Rolan Garos.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE