Atalanta nastavlja borbu za Ligu Evrope, pobeda u Speciji (VIDEO)

Fudbaleri Atalante iz Bergama savladali su u gostima Speciju sa 3-1, u okviru 36. kola italijanske Serije A.

Tim iz Bergama je poveo u 16. minutu golom Luisa Murijela, koji je fintom sebi oslobodio dovoljno prostora u šesnaestercu i preciznim šutem savladao golmana domaćih.

Izjednačio je Danijele Verde u 30. minutu, koji nije propustio situaciju u kojoj je ostao jedan na jedan sa golmanom Musoom posle odlične dubinske lopte Đulija Mađorea.

Sa tim rezultatom se završilo i poluvreme, a učesnik Lige šampiona je u drugom poluvremenu sa dva gola rešio pitanje pobednika.

Prvo je u 73. minutu usled izvedenog prekida Demiral glavom prosledio lopru do Berata Đamšitija, koji je vratio svom timu prednost, a potom je Pašalić posle dodavanja Luisa Murijela u šesnaestercu sjajno plasirao loptu u gol, dokačivši prethodno i stativu.

Atalanta sigurno neće moći da zaigra ponovo u Ligi šampiona naredne godine, ali se bore za plasman u Ligu Evrope. Trenutno su na 7. mestu tabele sa 59 bodova, koliko ima i Roma na 6. poziciji, ali uz meč manje.

Sa druge strane, Specija je na 16. mestu sa 33 boda i posle četiri uzastopna poraza još uvek se nisu spasli ispadanja na dva kola pre kraja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE