Kalinić: Počinje najvažniji deo sezone

Nikola Kalinić obeležio je regularni deo sezone u ABA ligi. Kao vođa Crvene zvezde popularni Kalina se izdvojio u najvećeg ratnika ekipe koji se uvek trudi da da svoj maksimum.

U intervjuu za klupski sajt, Kalinić je rezimirao regularni deo sezone.

Jeste pomalo čudna situacija sa dužom pauzom, ali ne mogu da kažem da nam negde nije prijala pre svega da malo odmorimo, da pokušamo da zalečimo neke povrede, i da se lepo spremimo, skautiramo protivnika i uđemo u te mečeve potpuno spremni.  Počinje najvažniji deo sezone, nije ostalo još mnogo 10-15 utakmica i sada pravimo bazu za ta najvažniji juriš!
Prvi deo je prošao u manjem odmoru, a drugi… znate trenera Radonjića: trening, trening, trening, trening

Regularni deo sezone je bio vrlo zahtevan i težak.

Jedna teška sezona sa puno nepredviđenih okolnosti, povrede, korona, mnogo toga što nam je komplikovalo situaciju, počev od predsezone i povrede Erona Vajta u Minhenu. Ali možemo biti zadovoljni, u svakoj utakmici smo bili dostojan protivnik, imali smo velikih pobeda, nekih poraza, ali zaista mislim da je sve ovo što smo učinili neki „plafon“ da sve iznad toga nije možda bilo realno. Nedostajalo nam je u nekim trenucima malo sreće, iskustva, ali svakako da ne možemo da budemo nezadovoljni učinkom u svim takmičenjima”.

Kalinić je proglašen za najkorisnijeg igrača lige koja je bila prilično izjednačena.

-Individalne titule i nagrade prijaju, ali ništa ne menjaju, niti vrede ako se ne okitiš trofejima! Igrali smo kao ekipa čvrsto, timski. To nas je krasilo ove sezone, izbor za MVP je uvek kontraverzan, svako ima svoje favorite, ako se gleda učinak ekipe koja je prva na tabeli to je jedna strana, ako se gleda individualni učinak nekih igrača u sezoni onda su to Brajs Džons ili Kamenjaš.

Polufinale Zvezda igra sa Cedevitom Olimpije.

Ekipa Cedevita Olimpije? izuzetno iskusni, kvalitetni i talentovani. Želimo da ih uvedemo u naš ritam, da igramo našu igru. Pokazali su ove sezone da mogu svakoga da pobede. Moramo da odigramo koncentrisano i čvrsto. Format u kome se u polufinalu igra na dve pobede, i vrlo je jedostavno, nema velikog prostora za grešku, rekao je Kalinić i dodao:

-Sigurno da je prednost domaćeg terena vrlo važna, sa podrškom sa tribina i našim navijačima koji su nas bodrili tokom čitave sezone, to će nam mnogo značiti kao i uvek! Pozvao bih da dođu da nas podrže, da daju i oni sve od sebe da nam pomognu i da uspemo da plasiramo u finale,  rekao je na kraju intervjuua Nikola Kalinić.

Komentari

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički započinje finalnu odbranu trona na Novom Beogradu

Srpski šampionat ulazi u samu završnicu, u kojoj će vaterpolisti Radničkog u reprizi prošlogodišnjeg finala braniti titulu u duelu...
[betpick_widget language_id="9" source_id="2"]

POVEZANE OBJAVE