Obradović bez dlake na jeziku: Nismo devet godina ušli u finale, nemaju nijedan trofej, a pred utakmicu smo odradili nagori trening

Košarkaši Partizana plejof ABA lige počinju u polufunalu, a protivnik je podgorička Budućnost.

Trener crno-belih Željko Obradović bio je veoma kritičan na konferenciji za novinare prema svojim igračima.

– U našem poslu tuguješ i živiš do sledeće utakmice. Nažalost imali smo veliku pauzu od one utakmice (protiv Burse) koju smo izgubili, što je bio veliki udarac. Dao sam ekipi par dana da se osveži i zaboravi sve što se dogodilo. Izgledalo je korektno, igrači su radili veoma dobro. Međutim, današnji trening je bio najgori trening koji smo imali. Ubedljivo najgori. Ne znam razloge za to, rekao je Ovradović na konferenciji za novinare.

On je istakao da nijedan od igrača Partizana nije igrao ni finale, a kamo li osvojio ABA ligu, kao ni on kao trener i da zato ima veliki motiv.

– Ja danas na treningu gledam da neki igrači neće da trče, neće da igraju odbranu, neće da naprave blok, neki igrači ne čekaju blok… Trening je bio katastrofa i ja sam im to rekao. Nadam se da će njihova reakcija sutra na utakmica biti totalno drugačija. Partizan je poslednji put bio u finalu plej-ofa 2013. godine. Devet godina. Ako mi svi zajedno nemamo motivaciju i nemamo ispred sebe ideju da želimo da igramo finale, onda su to veliki problemi.

On je ponovio da su svi treninzi do današnjeg bili korektni i da ne zna razlog zašto je to tako.

– Od 15 igrača koji su u treningu, samo su trojica zadovoljila kriterijume kako treba da igraju. Trojica samo.

Obradović je rekao i da je kapiten Rade Zagorac održao sastanak sa igračima i da mu je zahvalan na tome.

– Nema ništa bolje kad igrači razgovaraju između sebe. Komunikacija između igrača je osnovna stvar da bi ekipa izgledala dobro na terenu i pobeđivalaRekao sam posle Burse da smo izgubili godinu dana, sad je prilika da probamo nešto da uradimo. Ali nema razloga da ja ne budem iskren i izađem i kažem ono što sam video danas na treningu.

Obradović se potom osvrnuo na protivnika.

– Vodili smo vodili ovde u Beogradu, oni su se vratili, a onda smo mi prelomili utakmicu. Nešto drugačija je bila utakmica u Podgorici gde smo napravili veliku razliku u prvoj četvrtini, ali su oni uspeli da se vrate i ponovo je bila neizvesna završnica – rekao je trener Partizana i dodao:

– U plej-ofu je uvek važna energija, želja da se pobedi, motivacija i mali detalji s tim da je ovo sad specifično jer igraš protiv istog protivnika i znaš da ti trebaju dve pobede i moraš da kreneš sa tom prvom utakmicom na najbolji mogući način, to je najvažnije.

Obradović je rekao i da crno-beli očekuju da budu u finalu i da ne veruje da je Budućnost ekipa koja nema ambiciju da igra finale.

– Svako želi da pobegne od uloge favorita. Ako mi treba da budemo favoriti, neka budemo. Na nama je da probamo da iskoristimo prednost domaćeg terena. Uz svo poštovanje ekipe Budućnosti koja je, ponavljam, odlično vođena i ima kvalitet. Trebaće dosta muke da ih prođemo i igramo finale, završio je Obradović.

Prva utakmica polufinalne serije između Partizana i Budućnosti igra se sutra od 19.00 u hali “Aleksandar Nikolić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE