ISKRENO: Alkaras otkrio šta ga impresioniralo kod Đokovića

Mlada nada svetskog tenisa Karlos Alkaras u centru je pažnje nakon osvajanja Madrida. Alkaras je oduševio svet osvajanjem Mastersa u Madridu gde je prvo pobedio zemljaka Rafaela Nadala, a potom i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. U finalu je za sat vremena pobedio Zvereva i overio tron u svojoj zemlji.

Zverev je nakon finala izjavio da je mladi teniser najbolji na svetu.

-Ne, istina je da ne mislim da je tako. Za mene je najbolji na svetu onaj koji je broj jedan i on je taj koji zaslužuje tu titulu. Sada je tu Đoković, ja sam šesti. Ostalo mi je pet mesta da budem najbolji na svetu, rekao je Alkaras za “Marku”.

Šampion Madrida je govorio o srpskom teniseru Novaku Đokoviću.
-Servis… Đoković ne važi za sjajnog servera, ali mi je njegove servise bilo najteže vraćati. Jako loše sam mu čitao servis i to me najviše impresioniralo. Sjajan je i s osnovne crte. Jedno je gledati ga na TV-u, a drugo igrati protiv njega“.

Sjajni teniser će preskočiti Rim jer želi da se fokusira na Rolan Garos.

-Cilj mi je da nastavim da pobeđujem kao u Madridu, da nastavim da ostajam titule. Moj glavni cilj do kraja sezone je da osvojim jedan od tri preostala Grend slema. To je velika motivacija i boriću se za to. Mislim da sam fizički spreman za uslove grend slemova (pet setova, prim. aut). Fizički sam, kako kaže moj tim, jak kao bik. Ne plašim se pet setova protiv najboljih. Spreman sam. Smatram da će biti prednost igrati duže mečeve, kaže Alkaras.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otkazan sastanak upravnog odbora Partizana

Sednica Upravnog odbora FK Partizan, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je u poslednjem trenutku. Kako javlja Kurir,...

POVEZANE OBJAVE