Obradović: Ponovo pokazujemo nezrelost

Partizan je u prvoj utakmici polufinala ABA lige savladao Budućnost rezultatom 82:66 i poveo u seriji koja će se nastaviti u nedelju od 20.45 u dvorani “Morača”.

Nakon pobede trener crno-belih Željko Obradović istakao je da je zadovoljan igrom svojih košarkaša.

Poveli smo 1:0, sve staje na tome. U plej-ofu je najvažnije da stekneš tu prednost, da se analizira utakmica i u naredna tri dana pripremiš za sve ono što nije valjalo, ali i da se apostrofiraju dobre stvari, a bilo je i njih. Ponovo pokazujemo nezrelost da koristimo faulove dok nismo u bonusu. Sve ostalo manje-više je dobro, stekli smo i održavali razliku. Čestitke igračima i navijačima za fantastičnu podršku. Stalno to ponavljam i neverovatno je kako nas ovi ljudi bodre cele sezone, istakao je on.

Na pitanje da li je zadovoljan reakcijom posle njegove izjave na konferenciji za medije u ponedeljak, Obradović kaže:

Očigledno je da je bilo reakcije, videla se neviđena želja kod igrača. Sve ono što nije bilo dovoljno dobro na poslednjem terenu, pokazali su na terenu ove večeri i to je osnovni preduslov. Nije bitno da li smo dobili jedan ili 21 poen razlike u plej-ofu. Nema tu previše promena za sledeći meč u odnosu na Budućnost. Sve ono što su oni radili tokom sezone, i odbrambeno i napadački, oni su radili i na ovoj utakmici. Detalji su u pitanju, a mi ćemo probati da odigramo još jednu dobru utakmicu u Podgorici, izjavio je Obradović.

Potom je analzirao utakmicu.

– Krenuli smo sa jednom postavom, koja je klasična sa igračima od jedinice do petice: Madar, Glas, Trifunović, Ledej i Lesor. Imamo mogućnosti u timu da kombinujemo različite stvari, ali problem je kada igrači ne prihvataju različite zahteve u timu. Teško je da ubediš visokog igrača i daš mu loptu da on organizuje napad ili da malom igraču daš loptu pod košem gde se trpi puno kontakata. Inteligentni igrači tada znaju da odreaguju, rekao je Obradović i dodao:
U celom prvom poluvremenu smo imali dve izgubljene lopte, a u trećoj deonici čak sedam. Izgubili smo tu četvrtinu i na kraju su oni imali više poseda od nas ukupno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajne vesti za Real pred meč sa Bajernom!

Kako je danas izjavio trener Reala Karlo Anćeloti, golman Real Madrida Tibo Kurtoa, odsutan sa terena više od osam...

POVEZANE OBJAVE