Predsednik Partizana otvoreno o svemu: To moramo da promenimo

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović gostovao je u “Jutru” na TV Prva. On je govorio o raznim temama, a najveći fokus je bio o aktuelnosti u srpskoj i regionalnoj košarci.

Prvi čovek najtrofejnijeg srpskog kluba je rekao da je ekipa spremna za Budućnost.

Ekipa je mentalno spremna za polufinale. Poraz protiv Burse je bio veliki udarac za našu ekipu. Taj težak poraz sigurno nikome nije prijao, to niko nije očekivao. Mislim da je Željko Obradović motivisao ekipu. Oni igraju za sebe, igraju za naš klub i za naše navijačerekao je Mijailović.

Partizan je poslednji put igrao finale 2013. godine u Laktašima.

-Mi devet godina nismo igrali finale ABA lige, nadamo se da ćemo da prođemo u finale i da tako ostvarimo plasman u Evroligu. Kada pomislim da devet godina nismo igrali finale deluje mi nemoguće i to moramo da promenimorekao je predsednik Partizana i dodao:

-Naši igrači igraju za klub iza koga stoji armija navijača. To se videlo protiv Burse. Oni (igrači) moraju da budu svesni za koga igraju. Željko Obradović nije došao da ispadne u osmini finala Evrokupa i da ne uđe u finale ABA lige.

Partizan je najavio mogući bojkot Superlige jer nisu zadovoljni pravilnikom.

-U javnosti izlaze dezinformacije zbog menadžmetna KLS. (Ako Partizan istupi) to nema nikakav značaj. KLS treba da bude vetar u leđa reprezentaciji. Kari Pešić je došao da bude selektor i ni sam ne zna kada će početo KLS i kada se završava. Prethodne dve sezone su igrane u kovid formatu. Mi smo došli na predsedništvo gde smo preglasani od FMP-a i Crvene zvezde. Tražili smo da skupština odlučuje o formatu takmičenja, mi igramo po pravilima iz kovid sezona, ovo nisu važeća pravila jer ovo nije kovid sezona, jasan je predsednik Partizana.

Predsednik crno-belih je prozvao najvećeg rivala

Imamo situaciju da je liga podređena jednoj porodici ili dva kluba. Treba da sednemo da lepo razmislimo, mi smo predlagali da se KLS vrati pod okrilje KSS. Zašto mi igramo KLS? Da bi neko namestio sebi titulu ili da bi pomogli reprezentaciji da osvoji neki trofej? Dok ne budu normalni ljudi seli i iskorenili kancer iz našeg sporta nikada nam neće biti bolje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Boltauzera, Amerikanac oštro po Slovencu

Košarkašku javnost uzburkala je vest prema kojoj se poznati slovenački sudija Matej Boltauzer tereti za krađu na beogradskom aerodromu. U...

POVEZANE OBJAVE