ATP RIM: Đere ispustio bivšeg osvajača Rolan Garosa i ostao bez meča sa Novakom

Srpski teniser Laslo Đere izgubio je u meču punom preokreta od trostrukog osvajača gren-slem turnira Stana Vavrinke sa 2-1, po setovima 6:7 (8:10), 6:3 i 4:6.

U prvom setu je naš teniser spasao brejk-loptu već u drugom gemu, koja je bila i jedina u ovom delu igre, pa se ušlo u tajbrejk, gde je ponovo veoma tesno, posle dve spasene set-lopte, na razliku bolji bio Švajcarac sa 10-8.

Nakon što je spasao pet brejk-prilika u drugom setu, Laslo je iskoristio svoju drugu za vođstvo od 5-3 i rutinski u narednom gemu izjednačio na 1-1 u setovima.

Iako je u odlučujućem delu krenuo bolje, kada je oduzeo servis protivniku i poveo 2-1, a potom i materijalizovao prednost, Vavrinka je izjednačio na 3-3, a zatim i u poslednjem gemu meča iskoristio tek petu meč-loptu.

Naš teniser je uvek kvalitetnim vinerima sprečavao da se meč završi, ali bi potom redovno usledila neiznuđena greška, pa smo tako ostali na dva predstavnika u najboljih 16, gde će biti Novak Đoković i Filip Krajinović.

U narednom kolu će Vavrinka igrati upravo protiv Novaka, što je svojevrsna repriza finala Rolan Garosa 2015. godine, ali i finala upravo ovog turnira 2008. godine, kada je sada najbolji teniser sveta osvojio svoju prvu masters titulu na šljaci.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Anćeloti jasan: Ovakav način igre je bio jedini na koji smo mogli da prođemo dalje

Fudbaleri Reala iz Madrida su sinoć nakon penal serije eliminisali Mančester siti. Tim iz Madrida igraće polufinale Lige šampiona, a...

POVEZANE OBJAVE