Čović oštro: Dotični neće da igra KLS? Ne interesuje me

Nakon što je predsednik Partizana Ostoja Mijailović prozvao Zvezdu i FMP da im je podređena Košarkaška liga Srbije, oglasio se i Nebojša Čović.

Nemam nameru da se bavim nebitnim likovima u košarci. Dogovorili smo se da se završnica ABA lige igra među prva četiri kluba. Rečeno je da bude osam, mi i FMP nismo imali ništa protiv, samo smo tražili kalendar takmičenja. U junu je doneta odluka o četiri, u septembru osam, pa je na kraju plej-of sveden na šest klubova. Nismo bili za to Zvezda, FMP i Cibona. Jasno je onda ko je bio “za”. I Partizan je bio “za”. Što se tiče KLS ona je imala svoja predsedništva i Skupštine. U predsedništvu sedi devet predstavnika klubova, tako da priča da su dva kluba preglasala jedan klub nije tačna. Ta teza je laž i neznanje. Kad počinje cirkusijada? Računica pojedinaca je da je Zvezdu lakše pobediti u jednoj utakmici nego u plej-ofu. Zato je krenula priča o fajnal-foru umesto plej-ofu. Zašto se misli da sve može da se završi do 5. juna? To nije realno, istakao je Čović.

Partizan je najavio da neće učestvovati u KLS.

Najpre 25. marta ide Partizanov dopis koji ima predlog fajnal-fora. 21. aprila Partizan traži sazivanje Skupština  koja se ne saziva, a 30. aprila izlazi sa tezom da Partizan neće da igra KLS. Dotični neće da igra KLS? Ne interesuje me. Šta je KLS kriv što neko nije osvojio Kup? Kup vodi Košarkaški savez Srbije. Kakve veze ima KLS što neko nije osvojio Evrokup? KLS je mnogo bolje organizovana nego sve lige ispod KLS čiju organizaciju drži KSS.. Ovo je sistem kao što je bio pre “Radivoja Koraća”. Kreneš, pljuješ, pokušavam da uvučeš Zvezdu u blato sa raznoraznim pričama. Mi u tome nećemo da učestvujemo. Imamo propozicije, imamo sve definisano, rekao je on i dodao:


Što se tiče KLS, ona je imala svoja predsedništva i skupštine. Da ne bi blo mešetarenja koja su zasnovana na lažima, u predsedništvu sede ljudi iz devet klubova. Tu je i predstavnik ostalih klubova Darko Jovićić. Ta priča da su dva kluba preglasala jedna klub nije tačna. Elementarno je da se glasa za, protiv ili uzdržano. Ta teza je laž i neznanje. Predlog završnice takmičenja je proistekao iz predloga Zlatibora u martu ove godine i Dinamika. Klubovi su se mogli izjasniti 17. marta, jednoglasno je usvojen predlog. Međutim, tad počinje cirkusijada, a zasnovana je na tome da se završnica igra kroz format F4. Računica im je da je lakše pobediti Zvezdu u jednoj utakmici nego u plej-ofu. To je istina. Šta god drugi pričali, manipulišu iz neznanja.

Takođe, on je dodao:

Cela spletka se pravi oko fajnal-fora. Poslednjih pet-šest godina završnica KLS se igra tako da prednost domaćeg terena u nacionalnom prvenstvu ima bolje plasirani klub u ABA lige. Nemojte da trošimo vreme na neke ljude koji su stvarno zalutali u košarku. Nemam ništa protiv, samo je potrebno da malo učite i brzo ćete da napredujete. Ne dođete na sastanak svih klubova jer Obradović nije mogao da dođe zbog toga što je imao trening… Šta, Radonjić, Nikolić, Jovanović nisu imali treninge. Nemojte da ponižavamo jedne druge i kolege.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE