EVROKUP: Teodosić blistavom partijom odveo Virtus do trofeja i Evrolige!

Košarkaši Virtusa iz Bolonje novi su šampioni Evrokupa, pošto su na svom parketu savladali ovogodišnju senzaciju turski Bursaspor sa 80-67, tako obezbedivši i plasman u Evroligu naredne godine.

Najzaslužniji za pehar italijasnkog velikana bio je srpski košarkaš Miloš Teodosić, koji je postigao 21 poen, uz 3 asistencije i jedan skok. On je na taj način pridodao i ovaj trofej svojoj kolekciji, pošto je već podigao onaj namenjen osvajaču Evrolige, što mu je pošlo za rukom sa ekipom CSKA.

Očekivano, naš reprezentativac košarkaš je poneo i priznanje najkorisnijeg igrača (MVP) finala.

Posle trojke Marka Belinelija, Virtus je već na kraju prve deonice imao +13 (25-12). Prednost na tom nivou je potom održao sve do poluvremena, kada je vodio sa 41-31.

Iako je prednost varirala, tim Srđa Skariola ju je održao do kraja.

Posebno je turski tim, koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Dušan ALimpijević, pripretio na početku poslednje četvrtine, kada je Bitim Onuralp svojim poenima zaostatak sveo na samo 5 poena (64-59), ali je na kraju bez neizvesne završnice meč priveden kraju.

Pored našeg plejmejkera, dobru partiju u novom šampionu pružio je i Francuz Mam Žaite sa dabl-dablom od 13 poena i 10 skokova, a isti broj poena zabeležio je i Kajl Vims, na šta je dodao i 4 skoka i 2 asistencije. Marko Belineli postigao je 12 poena, uz 3 asistencije i 2 skoka.

U poraženom timu najefikasniji je bio David Dudzinski sa 14 poena, na šta je pridodao i 7 skokova, dok je Bitim Onuralp imao 12 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE