KUP ITALIJE: Inter osvojio pehar posle produžetaka u Derbiju Italije, Vlahović strelac vodećeg gola za Juve (VIDEO)

Fudbaleri Intera osvojili su pehar šampiona Kupa Italije, pobedom u finalnom Derbiju Italije nad Juventusom sa 4-2, i to posle produžetaka.

Fantastičnim pogotkom prednost Neroazurima je već u 7. minutu doneo Nikolo Barela, a to je bio i jedini pogodak u prvih 45 minuta.

Nakon povratka na teren usledio je period koji je pripao Juventusu. U roku od samo tri minuta tim Masimilijana Alegrija preokrenuo je rezultat.

Prvo je Aleks Sandro u 50. minutu šutem iz daljine izjednačio, uz lošu rekaciju Samira Handanovića, a tri minuta kasnije je srpski reprezentativac Dušan Vlahović svojim novim golom doneo potpuni preokret.

On je posle odlične lopte u prostor Paola Dibale iz drugog pokušaja savladao golmana Intera, za 2-1 u korist Stare dame.

U 80. minutu Hakan Čalhanoglu je iskoristio nespretan start Leonarda Bonućija u svom šesnaestercu i sa penala doneo novo poravnanje rezultata, što je bio i konačan rezultat regularnog dela, pa se otišlo u produžetke.

Tamo su fudbaleri Simone Inzagija došli do novog vođstva na isti način u 98. minutu, a ovog puta je egzekutor jedanaesterca bio Ivan Perišić. Prethodno je penal skrivio Matijas De Liht faulom nad Stefanom de Frajom u šesnaestercu.

Isti igrač je samo četiri minuta kasnije razrešio sve dileme efektinim pogotkom sa ivice šesnaesterca.

Odmah potom je i trener Juventusa Masimilijano Alegri isključen.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED POLUFINALE: Partizan kompletan protiv Podgoričana

Košarkaši Partizana u polufinalu ABA lige igraju protiv Budućnosti. U duel ulaze nakon eliminacije Igokee. Budućnost je lako izašla na...

POVEZANE OBJAVE