Srpski bokseri u Rusiji bruse formu za Evropsko prvenstvo u Jermeniji

Bokserska reprezentacija Srbije privodi kraju tronedeljne pripreme u boks bazi Čehov u moskovskoj oblasti. U jednom od najboljih boks trening centara sveta srpski tim brusi formu za dolazeće Evropsko prvenstvo čiji start je zakazan za 21. maj 2022. u jermenskom gradu Jerevan i koji će nakon finalnih susreta 31. maja lansirati 13 novih šampiona Starog kontinenta u isto toliko težinskih kategorija.

Pod budnim okom srpskog selektora Milana Piperskog maksimalno motivsani da u Jerevanu ispišu istoriju priprema se deset reprezentativaca naše zemlje: Omer Ametović 51kg, Tamir Galanov 54kg, Pavel Fjedorov 63.5kg, Vahid Abasov 67kg, Sandro Poletan 71kg, Almir Memić 75kg, Artum Agejev 80kg, Vladimir Mirončikov 86kg, Sadam Magomedov 92kg i Sergej Kalčugin +92kg.

Od deset boksera Srbije koji se nalaze na pripremama u Rusiji, čak sedam nas je predstavljalo na prošlogodišnjem Svetskom šampionatu održanom u beogradskoj Areni, među kojima i osvajač bronze za našu zemlju fantastični Vladimir Mirončikov.

-Svi smo podredili naše forme Evropskom prvenstvu u Jermeniji. Biće izuzetno jak turnir, niko neće imati lak posao, svi želimo medalje i idemo da se borimo svim snagama. Iza nas je i učešće na turniru Beogradski pobednik koji je po kvalitetu takmičara i mečeva uvek jedan od najjačih u Evropi i za nas je bio odličan test pored početak priprema, da znamo gde smo i šta smo sa formom i opšte psihofizičkim stanjem. Pripreme u bazi Čehov protiču sjajno, imamo idealne uslove za rad i vrhunske sparinge. Treninzi su naporni i raznovsrni, ali bez odricanja i teškog rada nema rezultata. Svi ćemo biti na sto posto spremnosti i motivisanosti kada dođe trenutak da se uđe u ring u Jerevanu i bori za Srbiju, istakao je srpski as Mirončikov.

Ostaje još devet dana do prvih mečeva u Jerevanu i isto toliko dana za srpske reprezentativce obojenih jakim sparinzima, specifičnim treninzima izdržljivosti, žestokog drila koji čeliči i stvara šampione.

Trideset osam zemalja planira učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u elitnom boksu za muškarce EUBC: Albanija, Jermenija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Engleska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Izrael, Italija, Litvanija, Luksemburg, Moldavija, Crna Gora, Holandija, Norveška, Poljska, Rumunija, Škotska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Vels.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE