Zvezda razbila Cedevita Olimpiju i obezbedila meč loptu u Ljubljani! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige pošto su u Beogradu savladali Cedevita Olimpiju rezultatom 93:82 (26:23, 27:25, 18:15).

Domaći tim je bolje ušao u meč, poveli su poenima Voltersa, a nedugo nakon toga Kalinić je pogodio za prvu trojku na meču.

Cedevita Olimpija je u nastavku napravila seriju od 8:0, ali crveno-beli su uspeli da se odlepe, pa su u jednom trenutku u prvoj četvrtini vodili 24:17.

U nastavku je trener gostujućeg tima tražio tajm-aut, nakon čega su usledili dobri napadi Cedevite, a rezultat nakon prve deoniced bio je 26:23 u koristi Zvezde.

Na početku druge deonice, gosti su poenima Jake Blažiča uspeli da izjednače. Klupa Crvene zvezde je ubila upozorena zbog jakih protesta. U nastavku akcije je lopta išla na Kalinića koji je imao 3.2 sekunde i preko Radovanovića rešio za 30:28

Davidovac je sjajnim poenima uvećao prednost crveno-belih, ali Murić smanjuje prednost Zvezde sjajnom trojkom.

Pulen je bio kod gostiju raspoložen, izvukao je “up and under” pod faulom pored nekoliko igrača Crvene zvezde. Promašio je dodatno slobodno bacanje, ali je koš bio spektakularan za 44:42.

Nakon toga pomenuti igrač je pogodio trojku, a Volters je postigao nove poene za Zvezdu, a rezultat na kraju prvog poluvremena je bio 53:48.

Na početkiu treće četvrtine Zvezda je održavala prednost, ali u nastavku je stvorila i dvocifrenu prednost.

Ponovo su iskusno napunili reket i otežali svaki šut gostiju uz odličnu igru na perimetru. U napadu je Lazić pokupio dva bitna ofanzivna skoka i pomogao da se dođe do 67:57.

Gostujuća ekipa je imala dosta problema sa faulovima. Edžim je dobio 4. faul, a Murić uz Dragića ima 3, dok je Zvezda sa druge strane povećavala prednost. Treću deonicu su domaći dobili rezultatom 18:15.

Odlično je Zvezda kontrolisala utakmicu,  Nikola Kalinić je svojim novim poenima doneo prednost crveno-belima 89:76, a pre njega fantastične poene upisao je i Nikola Ivanović.

Domaći su do kraja meča povećali prednost i sačuvali je rutinski za prvu pobedu u polufinalnoj seriji.

Luka Mitrović je postigao 21 poen, Kalinić je ubacio 17, Ivanović 16, a dvocifreni su bili i Vajt i Volters sa 10 poena.

U redovima Cedevita Olimpije, Jaka Blažič upisao je 20 poena, Murić je postigao 14, Omić je dodao 11, a Pulen i Dragić po 10.

Naredni meč igra se 16. maja u Ljubljani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE