1000. POBEDA: Đoković lako do finala Rima!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Rimu pobedom nad 10. teniserom sveta Norvežaninom Kasperom Rudom sa 2-0, po setovima 6:4 i 6:3.

Đoković je ovom pobedom obeležio jedan veliki jubilej. Ovo mu je bio 1000. trijumf na turu, što je pošlo za rukom još samo Rodžeru Federeru, Rafaeelu Nadalu, Džimiju KOnorsu i Ivanu Lendlu.

Novak je odlično ušao u meč i uz dva brejka poveo sa 3-0. Servise je protivniku oduzimao u prvom i u trećem gemu, kada je iskoritstio treću priliku za brejk.

U narednom gemu se malo mučio, ali Norvežanin nije uspeo da stigne do prilike da vrati brejk, pa je naš as poveo sa čak 4-0.

Rud je uspeo da u 8. gemu iskoristi svoju prvu šansu za brejk i smanji na 5-3, a potom i da svojim servisom priđe na samo gem zaostatka. Međutim, Novak je svojim servisom rutinski završio prvi set.

U drugom setu su teniseri sigurno čuvali svoje servise, sve dok najbolji teniser sveta nije u dugom gemu iskoristio četvrtu brejk-šansu i poveo sa 4-3, a kasnije novim brejkom, u poslednjem gemu lako priveo meč kraju.

Novak će se za titulu boriti protiv Stefanosa Cicipasa, koji je sa 2-1 (4:6, 6:3 i 6:3) bio bolji od Aleksandera Zvereva u polufinalu.

Podsetimo, Novak jepobedom u četvrtfinalu nad Feliksom Ože-Alijasimom obezbedio prvo mesto na ATP listi do Rolan Garosa.

Novak je svoju prvu titulu na masters turnirima na šljaci osvojio upravo na ovom mestu, kada je daleke 2008. godine u finalu bio bolji od Stanislasa Vavrinke, kog je pobedio i ove godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DENVER NE STAJE: Barklijeva reakcija koja je privukla pažnju posle brejka u LA (VIDEO)

Košarkaši Denvera upisali su 11 pobedu u nizu protiv LA Lejkersa. Tako su sinoć poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE