FA KUP: Liverpul šampion na penal-ruletu, Maunt tragičar (VIDEO)

U finalu Engleskog FA kupa, fudbaleri Liverpula su na Vembliju savladali Čelsi posle boljeg izvođenja penala, nakon što posle regularnog dela i produžetaka nije bilo golova (0-0).

U 4. minutu utakmice, fudbaleri Liverpula imali su veliku šansu. Po levoj strani je pored Čalobe lako prošao Dijas, a potom je lopta nezgodno odskočila i nije stigla do Alkantare koji je bio sam pred golom Čelsija, ali rezultat je ostao nepromenjen.

Uskoro je usledila nova šansa za Luverpul, Dijas je šutirao loše, Mendi je obranio, a Mane je stigao do nje nakon odbitka i šutirao pored gola.

U 23. minutu Čelsi je imao veliku šansu, ali je Žoržinjo pogodio spoljni deo stative. Nedugo nakon toga Alonso se našao u velikoj šansi, ali je iz peterca njegov pokušaj Alison vrlo spretno odbranio, pa ostalo je 0:0.

U 33. minutu veliki peh za Liverpul, zbog povrede Salah je napustio igru, a zamenio ga je Diogo Žota.

Zapretio je Čelsi odmah nakon povratka na teren, kada je Alonso zatresao prečku iz slobodnog udarca.

Imao odgovora i Liverpul na drugoj strani, pa je u 52. minutu, kada je Žota odlično proigrao Dijaza, koji je šutirao iz okrreta, ali je lopta završila malo pored gola.

Posle akcije Žote i Manea, Dijaz je bio još bliži pogotku, kada je u 73. minutu pogodio spoljni deo stative. Stative kao da su bile suđene Redsima u ovim momentima, pa je odmah potom posle centaršuta Milnera i Henderson iz izgledne pozicije pogodio okvir gola, umesto mrežu.

Tako se ušlo u produžetak, koji je prošao sa mnogo manje uzbuđenja od regularnog dela, pa su, nakon više od 120 minuta bez golova, jedanaesterci odlučivali o šampiona FA kupa.

Tamo je bolji bio tim Jirgena Klopa, posle dve dodatne serije, a tragičar je na kraju bio Mejson Maunt. Pored njega, Cezar Aspilikueta je promašio drugi Čelsijev jedanaesterac, ali Sadio Mane nije rešio utakmicu iz petog pokušaja za Redse.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI JE ON NOVI ĐOKOVIĆ: Deminor je imao jasan odgovor

Od većih turnira u tenisu prvi naredni je masters u Madridu koji počinje za pet dana. Takmičenje u Monte Karlu...

POVEZANE OBJAVE