GOLEMAC PORUČIO: Ove tri stvari su ključ uspeha protiv Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, igraju drugi meč polufinala ABA lige.

Prvi duel, rešili su crveno beli u svoju korist 93:82 za vođstvo.

Pred novi meč trener Ljubljančana Jurica Golemac je optimističan:

Rekao sam pre prve utakmice da su oscilacije protiv tima kakav je Crvena zvezda zabranjene. Mi smo odigrali solidno u napadu, parirali smo glavnom favoritu za osvajanje titule u ABA ligi, ali nismo imali dovoljno energije, agresivnosti i čvrstine. Odnosno, na pomenute elemente igre, koji su kod rivala bili na izuzetno visokom nivou, nismo odgovorili istom merom, pa smo na kraju, doživeli poraz. Dobro se poznajemo, iznenađenja su isključena, očekujem veliku podršku navijača, a ključ uspeha leži u energiji, agresivnosti i čvrstini, koja donosi lake poene i sigurnost za igru u napadu. – rekao je on.

Sličnog mišljenja je i prvotimac Edo Murić:

Zvezda je favorit u meču koji sledi, Zvezda je favorit za osvajanje ABA lige, a na nama je imperativ da odigramo na nivou na kojem možemo i na kojem smo igrali mnogo puta tokom sezone. Agresivno i čvrsto u odbrani, sa mnogo energije u oba smera. Moramo u ovim elementima igre da pariramo Zvezdi, ako želimo, a želimo da budemo ravnopravni, ako želimo, a želimo da na krilima navijača stignemo do pobede, odlučujuće treće utakmice za mesto u finalu. – kazao je on.

Drugi meč ova dva tima, igra se sutra od 18:30 u areni “Stožice”, a Zvezda ima prvu meč loptu.

Večeras svoj drugi meč polufinala igraju Budućnost i Partizan, a crno beli vode 1:0.

Foto: ABA liga/Ivica Veselinov

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE