KRENULO JE: Novak po šesti put vladar Rima!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je svoju prvu titulu ove godine, trijumfom u finalu masters turnira u Rimu nad Grkom Stefanosom Cicipasom sa 2-0, po setovima 6:0 i 7:6 (7:5).

Novak je furiozno otvorio svoje prvo finale nekog većeg turnira ove godine i na startu oduzeo servis Grku bez izgubljenog poena. Rivala je brejknuo i u narednom njegovom servis-gemu, iskoristivši prvu priliku u dužem gemu.

Na svom servisu je bio više nego siguran, pa je lako poveo sa 4-0, poput jučerašnjeg duela sa Rudom. Ipak, sada se ni tu nije zaustavio, pa je iskoristio treću brejk-loptu u petom gemu, a potom svojim servisom ekspresno osvojio prvi set bez izgubljenog gema.

Cicipas je tek na startu drugog seta osvojio svoj prvi gem, a ubrzo je stigao i do prvog brejka, i to poprilično lako, pa je uz siguran servis poveo sa 4-1.

Imao je potom i u narednom gemu brejk-loptu, ali je naš teniser još jednom pokazao zašto je najbolji na svetu.

Spasao se drugog brejka, a potom kada je pri rezultatu 5-3 Grk servirao za izjednačenje, vratio i onaj koji je protivnik imao na svom kontu, iskoristivši prvu od dve brejk šanse.

Do kraja ovog dela igre oba tenisera su sačuvala servise, pa se ušlo u tajbrejk, a to je teren na kom je naš teniser jako uspešan kroz čitavu karijeru.

Tako je bilo i sada, pa je Đoković napravio mini-brejk više od protivnika i sa 7:5 dobio tajbrejk i osvojio turnir.

Pored titule, Novak je jučerašnjom pobedom ušao u klub “1000+”, kao igrač koji je ostvario 1000 pobeda na ATP turu, a tek je peti teniser kome je to pošlo za rukom.

Đoković je prethodno pehar u Rimu podizao 2008, 2011, 2014, 2015. i 2020. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP SRBIJE: Radnički odolevao, Voša u finalu!

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije za ovu sezonu. Oni su u Kragujevcu savladali Radnički sa 1:0. Milutina...

POVEZANE OBJAVE