NOVAK PORUČIO SRBIMA ŠIROM SVETA: Ovo je njihova pobeda koliko i moja! (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Rimu pobedom nad Norvežaninom Kasperom Rudom sa 2-0, po setovima 6:4 i 6:3.

On je tako zabeležio 1000. pobedu u karijeri, što je pošlo za rukom još samo Rodžeru Federeru, Rafaelu nadalu, Džimiju Konorsu i Ivanu Lendlu.

Novak je posle meča izjavio da je došao do nivoa koji mu odgovara.

Mislim da sam odigrao jako dobro, pogotovo u poslednja četiri gema. Počeo sam meč i završio ga u najvećem mogućem stilu. Manje-više sam držao meč pod kontrolom, igrao sam agresivno kada je trebalo, uspevao da se odbranim kada je on napadao… Mislim da je on jako kvalitetan igrač, specijalista za šljaku, tako da nije bilo lako igrati protiv njega, ali sam već našao onaj nivo koji mi odgovara, i nadam se da ću ga zadržati do sutra, izjavio je Đoković.

On je 1000. pobedu posvetio svom narodu širom sveta.

Puno je godina prošlo od prve pobede. Imao sam tu privilegiju da danas zabeležim hiljaditu. Ovu pobedu dugujem svima koji su bili uz mene godinama, moja familija, naš narod širom sveta, tako da je ovo njihova pobeda koliko i moja, poručio je Novak.

Đoković će u finalu sutra igrati protiv Stefanosa Cicipasa, koji je u polufinalu bio bolji od Aleksandera Zvereva sa 2-1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE