SVE BLIŽI ODBRANI TITULE: Zvezda rutinski u Kruševcu, Ohi ušao u seriju (VIDEO)

Pred oko 7.000 gledalaca na Stadionu mladosti u Kruševcu fudbaleri Crvene zvezde savladali su domaći Napredak sa

Tim Dejana Stankovića se tako nalazi na korak od odbrane titule, pošto je na 5 bodova i utakmicu više od večitog rivala Partizana kolo pre kraja. Crno-beli će svoj meč pretposlednjeg kola odigrati sutra na gostovanju Voždovcu.

Koliko je domaći tim bio inferioran govori i podatak da je za čitavu utakmicu uputio samo jedan šut ka golu.

Posle duela sa Kerkezom, Aleksandar Katai je u 7. minutu pao u šesnaestercu Kruševljana, ali je posle provere VAR sistemom utvrđeno da nije bilo elemenata za jedanaesterac Zvezde.

U 14. minutu je sa ivice šenaesterca šutirao El Fardu Ben, ali nedovoljno precizno, pa je lopta završila preko gola.

Pokušao je Katai i glavom u 23. minutu posle centaršuta Milana Rodića, ali nedovoljno snažno, pa je golman Napretka lako uhvatio loptu.

Posle nepreciznih pokušaja Milana Gajića i Gelora Kange iz daljine, u 30. minutu Ben je propustio izglednu priliku, kada je sa druge stative bio neprecizan glavom posle centaršuta Rodića.

U 32. minutu lopta je Strahinju Erakovića u šesnaestercu gostiju pogodila u lakat, ali je procenjeno da je ruka bila u prirodnom položaju i da nema osnova za penal, koji su tražili fudbaleri koje vodi Zoran Milinković.

Odmah potom, u 33. minutu, branilac titule je došao do prednosti. Posle akcije Kange i Kataija, u šesnaestercu domaćina loše je odreagovao levi bek Milan Spremo, od kog se lopta odbila do Ohija, koji se našao tačno gde treba i postigao gol.

Veliko zimsko pojačanje se tako, posle velikog posta, već na trećoj utakmici zaredom upisuje u strelce, a na poslednja tri meča pet puta je tresao mreže.

Norvežanin je u poslednjem minutu prvih 45 minuta na efektan način, petom, proigrao Milana Gajića, koji je ipak pogodio samo spoljni deo mreže.

Ipak, desni bek Zvezde se radovao golu u 49. minutu, međutim i to je trajalo kratko. On je posle udarca Kataija odbijenu loptu smestio u mrežu, ali je posle izvesnog vremena gol poništen, pošto je sudija Marko Ivković procenio da je prethodno Ben zasmetao golmanu Vasiljeviću.

Golman Napretka je u 64. minutu posle kornera dobrom intervencijom sprečio Erakovića da glavom duplira prednost svog tima.

Katai se u 83. minutu okliznuo prilikom prijema duge lopte, pa je izostala potencijalno opasna prilika za gol.

Do kraja je utakmica rutinski privedena kraju, uz tri minuta nadoknade vremena.

NAPREDAK (4-2-3-1): Vasiljević – S. Jovanović, Kerkez, Kojčić, Spremo – Krstić, Milovanović (od 41. Đ. Jovanović) – Đeković, Đuričković, Mladenović – Melunović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić (od 71. Pičini), Eraković, Dragović – Rodić – Kanga, Sanogo (od 85. Krstičić) – Ben (od 53. Srnić), Katai, Ivanić (od 85. Pankov) – Ohi (od 71. Pavkov).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE