Ništa novo: Stojković je i dalje najbolji

Jedan od najboljih srpskih golmana Vladimir Stojković branio je fantastično i ove sezone. Kao nagrada za sjajne odbrane bivši kapiten Partizana izabran je za najboljeg golmana sezone u Saudijskoj Arabiji.

On igra u timu Al Fejha koji sa klupe predvodi Vuk Rašović, njihov tim je trenutno šesti u prvenstvu Saudijske Arabije, ali se mreža srpskog golmana najmanje tresla ove sezone, samo 22 puta na 26 utakmice. 

Stojković je tokom karijere branio za Zvezdu i Partizan, Zemun, Nant, Vitese, Sporting, Hetafe, Vigan, Ergotelis, Makabi Haifu i Notingem Forest. Za reprezentaciju Srbije je branio 84 puta i rekorder je po broju utakmica za državni tim, kada je reč o golmanima. Najbolji srpski golman je bio učesnik i tri Mundijala, a branio je 24 puta i za mladu reprezentaciju i tri puta za olimpijsku selekciju.

Za tim sezone mu je najveći konkurent bio golman Al-Itihada, Marselo Grohe, nekadašnji reprezentativac Brazila. Pored Vladimira Stojkovića u timu sezone su još Evera Banege, Taliske, Odion Igalo, Romarinjo, Kueva, Bruno Enrike, Hegazi, Alioski, Čafal i Davsari. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE